Rapid, victorie înceţoşată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deznodământul unui meci fabulos a fost pus sub semnul întrebării de golul de 4-3 al giuleştenilor înscris după o fază neclară.

Rapid şi Gaz Metan Mediaş au oferit, aseară, de departe cel mai frumos meci al acestui campionat. Au existat toate ingredientele unui spectacol cum rar se vede în Liga I: răsturnări de situaţii, goluri senzaţionale, penalty-uri, eliminări.

Începutul fulminant al jocului a anunţat, practic, ce avea să urmeze. 2-0 pentru Gaz Metan după 13 minute prin golurile marcate de Bud şi Bawab. Rapid a arătat ce înseamnă determinarea şi spiritul de echipă pe care Răzvan Lucescu tot bate moneda şi a egalat până la pauză.

Pancu, execuţii fabuloase

Tonul revenirii l-a dat Pancu. Faza? Una fabuloasă: preluare în careu, urmată de o „foarfecă" imparabilă. Apoi, „ratangiul" Surdu a obţinut un penalty indiscutabil, transformat de Herea. Aici, centralul Kovacs a comis o primă greşeală, eliminându-l pe Ciucă, deşi apărătorul Gazului merita doar „galben" pentru faultul la Surdu.

După pauză, Teixeira, din pasa lui Surdu, a punctat printr-o altă execuţie senzaţională. Oaspeţii au egalat cu zece minute înainte de final, după o altă lovitură de la 11 metri corect acordată. Din nou însă, Kovacs a comis-o cu eliminarea, care nu se impunea în cazul lui Bozovici.

A urmat cea mai controversată fază a meciului: centrare Teixeira în careu, Marcos Antonio a fost în ofsaid,  dar n-a atins mingea care a lovit transversala. Tuşierul Cristian Nica a semnalizat că balonul a depăşit linia porţii. Reluările TV însă n-au lămurit cazul. Meciul s-a încheiat cu o nouă „bijuterie" marca Pancu: lob peste un Vâtcă ieşit neinspirat.

Herea rămâne pe loc

Victoria a fost urmată de o veste bună pentru rapidişti. „Ne-am înţeles cu Herea pentru un nou contract şi am parafat actele sâmbătă. Asta ca să nu mai existe speculaţii. El s-a comportat exemplar şi pentru asta îi mulţumesc. Are un salariu decent pentru valoarea lui", a anunţat patronul George Copos.

"O pretendentă la titlu n-are voie să fie condusă acasă cu 2-0! Asta denotă aroganţă. E meritul jucătorilor că am întors rezultatul, dar ei trebuie să înţeleagă că dacă nu vom fi serioşi, nu vom avea şanse la titlu. ''
Răzvan Lucescu  antrenor Rapid

Rapid 5
Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Ezequias (Bozovici 46) - Apostol (Teixeira 46), Alexa, Herea - Surdu (M. Roman 65), Pancu, Deac. Antrenor: Răzvan
Lucescu
Gaz Metan Mediaş 3
Vâtcă - Frăsinescu, Hoban, Ciucă, Buzean
(D. Roman 87) - Fl. Lazăr, Breeweld - Avram, Bawab, Pârvulescu (C. Gheorghe 68) - Bud (Bozeşan 71). Antrenor:
Cristian Pustai
Goluri: Pancu 37, 90+3, Herea 43 (pen.), Teixeira 61, 83 / Bud 7, Bawab 13, 81 (pen.)
Eliminaţi: Bozovici 80 / Ciucă 41
Stadion „Valentin Stănescu": 3.000
Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite