Rapid, fără Giuleşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, alb-vişiniii vor afla dacă vor mai juca şi în sezonul următor pe stadionul de lângă Podul Grant. Până acum, rapidiştii au primit acceptul de a juca pe propriul stadion doar prin mărinimia comisiilor federale româneşti. Din sezonul următor, verdictul va fi dat de UEFA.

De mai bine de un deceniu, George Copos se plânge că Giuleştiul a ajuns în paragină. Mai mult, patronul Rapidului a susţinut mereu că este legat de mâini şi nu poate investi niciun ban în stadion. Motivul? Acesta se află în patrimoniul Ministerului Transporturilor, care refuză să-i cedeze definitiv arena.

Dacă în trecut rapidiştii au primit dreptul de a juca pe Giuleşti, atât în campionat, cât şi în competiţii europene, acum, aceştia riscă să pună lacăt la stadion şi să plece în pribegie.

Giuleştiul nu întruneşte condiţiile UEFA

Săptămâna aceasta e decisivă pentru Stadionul Giuleşti, din câte explică oamenii de la club: „Urmează să fim vizitaţi pentru omologare, noi încercăm să mai punem lucrurile la punct la stadion, dar nu-l putem schimba complet, din temelii. Se mai fac mici lucrări la el".
Copos şi „Vamă" sunt neîncrezători că vor mai juca pe Giuleşti în condiţiile în care UEFA va decide acest lucru.

Până anul trecut, de omologarea stadioanelor şi licenţiere se ocupau comisiile FRF, care le-au acordat mai mult pe ochi frumoşi rapidiştilor dreptul de a juca pe bătrâna arenă. Acum însă, datele se schimbă radical, pentru că de omologarea arenelor şi licenţiere se ocupă UEFA, care este drastică atunci când vine vorba de securitatea suporterilor.

„Totul depinde de Comisia de Licenţiere, dar şi mie îmi vine din ce în ce mai greu să cred că vom putea juca pe Giuleşti şi în sezonul viitor. Sunt probleme mari de securitate aici", recunoaşte Dinu Gheorghe.

" Îmi vine din ce în ce mai greu să cred că vom putea juca pe Giuleşti şi în sezonul viitor. Sunt probleme mari de securitate.
Dinu Gheorghe
preşedinte Rapid

Stadionul mai are doar 10.000 de locuri

De la 19.000 de locuri, Giuleştiul a ajuns să mai aibă o capacitate de doar 10.000! Peluza situată lângă Teatrul Giuleşti a fost închisă, iar suporterii nu au voie să stea în anumite sectoare din tribune. Totul din motive de siguranţă, pentru că respectivele sectoare riscă să se prăbuşească în orice secundă!

Lucescu a vrut să aducă Bosnia pe Giuleşti

În cazul în care  va mai fi selecţioner, Răzvan Lucescu ar vrea ca meciul de la 3 iunie, România - Bosnia, să se joace în Giuleşti. Răzvan a şi discutat cu Ionuţ Lupescu această variantă, însă oficialul de la FRF i-a transmis că stadionul Rapidului nu poate fi omologat pentru un meci din preliminariile Campionatului European. În aceste condiţii, Lucescu va merge cel mai probabil cu naţionala pe Ghencea.

Lazăr, ultimele meciuri la Rapid?

Costin Lazăr a fost folosit titular în cantonamentul din Turcia în cele două meciuri amicale cu Istanbul BB şi Antalyaspor, ambele încheiate cu remize albe, 0-0. În ultimul amical, mijlocaşul şi-a cerut schimbarea resimţind dureri la coapsă, iar medicii îl vor consulta în ţară, fiind pasibil de ruptură musculară. Lazăr a revenit în primul „11", deşi iniţial Şumudică anunţase că nu se va mai baza pe el până nu semnează un nou contract cu Rapid. În cazul în care Lazăr a suferit o ruptură musculară, Şumudică nu se va putea baza pe el aproape o lună!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite