Rapid, amendat cu 25.000 de lei de Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria Capitalei a anunţat astăzi printr-un comunicat că a amendat clubul Rapid Bucureşti cu 25.000 de lei pentru incidentele de la partida cu formaţia FC Braşov, scor 1-0, din ultima etapă a Ligii I.

Clubul FC Rapid Bucureşti a fost sancţionat, în calitate de organizator, pentru nerespectarea articolului 10, aliniatul 2, litera b din Legea 4/2008.

De asemenea, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute în Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, Jandarmeria Capitalei a sancţionat societatea privată de securitate cu care clubul FC Rapid are contract pentru servicii de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenei sportive pe durata desfăşurării competiţiilor cu 500 de lei.

O tânără de 18 ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului după ce suporterii au aruncat cu materiale pirotehnice spre teren şi au încercat să se caţere pe gardurile ce separă tribuna de suprafaţa de joc, la meciul Rapid - FC Braşov, scor 1-0, din ultima etapă a Ligii I.

Încă de la începutul partidei, suporterii echipei Rapid au aprins torţe, "majoritatea cu o mare putere calorică", aruncând unele dintre acestea spre teren, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Niculae, conform prosport.ro.

Una dintre torţe a lovit o tânără de 18 ani din galerie, care a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, mai ales în zona feţei şi a gâtului. Fata a fost transportată la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

La finalul partidei, analizând imaginile surprinse din galerie, jandarmii au identificat şase persoane care au fost duse la secţia de poliţie competentă, pentru că au aruncat cu materiale pirotehnice spre teren. Acestora li s-au întocmit acte de constatare şi au primit interdicţie de a se afla pe o arenă sportivă pe perioade de la unu la trei ani. Cei şase suporteri riscă, de asemenea, închisoare de la trei luni la doi ani.

Totodată, două persoane au fost sancţionate cu amenzi de 150, respectiv 250 de lei pentru că s-au căţărat pe gardul ce separă tribuna de suprafaţade joc, încercând să ajungă pe teren. Acestea au primit, de asemenea, interdicţie de a intra pe un stadion timp de şase luni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite