Rapid e în finala Cupei României! A bătut Vasluiul cu 3-2!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Alexa si Wesley
Dan Alexa si Wesley

Vasluiul a condus cu 2-1 în Giuleşti, însă golul superb al lui Alexa a întors soarta calificării

După 14 secunde de joc, Nicolae Grigore a deschis scorul pentru Rapid, pe o mare greşeală a lui Anderson, iar rapidiştii erau cu un pas şi jumătate în finala Cupei României! Wesley n-a fost de acord ca "filmul" să se termine aşa repede şi a adăugat dramatism. A egalat repede la o eroare a lui Antonio, iar în debutul reprizei secunde l-a depăşit din nou cu un cap pe conaţionalul său din apărarea Rapidului şi a marcat pentru 2-1.
La acest scor, Vasluiul era în finala Cupei României, iar la tribuna oficială Adrian Porumboiu făcea glume pe seama amicului Copos. Execuţia care a decis însă prima finalistă i-a aparţinut lui Alexa şi ar face invidios orice "decar": a fost un şut din cădere, de la marginea careului, care a găsit vinclul porţii lui Borjan. Golul lui Roman a avut darul de a risipi emoţiile Rapidului.
Va fi cea de-a treia finală a Cupei României pe care o va disputa Rapidul lui Răzvan Lucescu. Precedentele au fost câştigate în 2006 (1-0 cu FC Naţional) şi 2007 (2-0 cu POli Timişoara).

Banner obscen de la femei pentru Mitică

@ Giuleştenii au avut aseară o galerie formată exclusiv din femei şi copii sub 14 ani (iniţial, meciul ar fi trebuit să se joace cu porţile închise). În tribune s-au strâns aproximativ 3.000 de persoane pe baza invitaţiilor gratuite acordate de club. În repriza a doua, fetele au avut un banner confiscat pe care scria „Mitică, să ne pupi la păsărică".

@ Deşi trece prin momente grele, mama sa decedând la finalul săptămânii trecute, muntenegreanul Vladimir Bozovici a ţinut neapărat să joace contra Vasluiului, iar Răzvan Lucescu i-a îndeplinit dorinţa trimiţându-l pe teren încă din primul minut. Fundaşul şi-a spart capul în minutul 34, în urma unui duel aerian cu Papp.

@ Finala Cupei României are loc pe 23 mai, urmând a se disputa pe Arena Naţională. Rapidul va întâlni echipa câştigătoare din dubla Gaz Metan - Dinamo. „Câinii" au câştigat cu 1-0 în tur şi joacă astăzi la Mediaş.

13 Cupe ale României are Rapidul în palmares în acest moment


Rapid 3
Coman - Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovici - Grigorie, Alexa, Grigore (Roman 71) - Deac, Herea (Pavlovici 83) , Surdu (Sburlea 57). Antrenor: Răzvan Lucescu

Vaslui 2
Borjan - Papp, M. Constantin, Anderson, Paito - N'Doye - Adailton, Wesley, Stanciu (R. Costin 46), Sânmărtean - Yerro Bello (Temwanjera 68). Antrenor: Augusto Ignacio

Goluri: N. Grigore 1, Alexa 63, Roman 89 / Wesley 6, 47
În tur: 1-0
Stadion „Valentin-Stănescu": 3.000
Arbitru: Marius Avram

După joc, Wesley şi Borjan s-au împins cu coechipierul lor, Marius Constantin. Rapidiştii au intervenit în apărarea fostul lor coleg, iar lucrurile au degenerat. S-au aruncat cuvinte grele între jucătorii celor două echipe, iar în scandal a fost implicat şi Ciprian Panait, secundul vasluienilor care a fost angajat şi la Rapid. Pavlovici şi Temwanjera au fost şi ei implicaţi în altercaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite