Răducan: "Ne aşteaptă o viaţă grea cu Schalke, vrem să jucăm cel puţin cum am făcut-o în tur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul sportiv al FC Steaua, Narcis Răducan, a declarat, miercuri, la plecarea delegaţiei "roş-albastre" în Germania, pentru meciul cu Schalke, că jucătorii pregătiţi de Ilie Stan vor avea o partidă dificilă în care speră să evolueze cel puţin la fel de bine ca în meciul tur, încheiat 0-0.

"Sunt deja emoţii pentru că este un meci important, iar adversarul este unul puternic. Şanse sunt întotdeauna în fotbal. Întâlnim o fostă semifinalistă de Liga Campionilor, una dintre cele mai bogate echipe din Germania şi ne aşteaptă o viaţa grea acolo. Dar cel puţin din punct de vedere al motivaţiei nu mai trebuie făcut foarte mult. Sunt convins că băieţii vor intra «încălziţi» deja în partidă", a spus Narcis Răducan.

Răducan crede că deşi Schalke 04 este favorită, Steaua poate face o surpriză în Germania. "Ei sunt favoriţi, dar la fotbal se anulează de multe ori aceste diferenţe, şi de bugete, şi de cotă a jucătorilor. Sperăm să jucăm cel puţin cum am făcut-o în meciul tur, când am închis bine culoarele şi nu le-am dat posibilitatea nemţilor să ajungă la poarta noastră. Nici noi n-am reuşit mare lucru, dar cel puţin i-am blocat foarte bine", a mai spus el.

Oficialul speră să le ofere un cadou românilor de Ziua Naţională printr-un rezultat pozitiv cu Schalke. "Cel mai important e ca fotbaliştii să fie încrezători în calificare. Este o teamă normală care sper să nu se transforme în frică şi să joace cu curaj acolo pentru că n-au nimic de pierdut. Ar fi un cadou foarte frumos pentru români. Sunt convins că toţi românii, exceptând adversarii noştri de luni, vor ţine cu noi", a precizat directorul sportiv.

Narcis Răducan îşi doreşte ca mijlocaşul echipei Schalke 04, Jefferson Farfan, să nu poată evolua în partida cu Steaua. "Nu ştiu sigur dacă va juca Farfan pentru că a suferit o leziune musculară. Este în recuperare şi sperăm să scăpăm cel puţin pe partea dreaptă de jucătorul de culoare foarte valoros", a menţionat el.

Directorul sportiv speră ca jucătorii stelişti să nu se accidenteze în meciul din Liga Europa pentru a putea evolua cu Dinamo. "După câteva zile jucăm un meci foarte important în campionat şi ţinând cont şi de problemele de efectiv ar cântări greu o nouă accidentare. Sperăm să nu avem parte de aşa ceva şi să venim bucuroşi de acolo. E un dezavantaj, va fi o uzură, dar contează mult ce se va întâmpla cu Schalke. Dacă băieţii vor juca bine şi vom veni cu un rezultat bun, pe plan mental va însemna foarte mult şi vor aborda cu o încredere mai mare partida din Ştefan cel Mare. Va fi multă gălăgie înainte, sperăm să fie şi fotbal şi să plecăm bucuroşi de acolo", a explicat el.

Narcis Răducan nu a dorit să comenteze ultimele afirmaţii ale fostului manager sportiv al Stelei, Mihai Stoica, care a spus despre el că nu se ocupă de echipă, iar despre antrenorul Ilie Stan că nu a avut până acum niciun rezultat notabil în carieră. "Nu vreau să comentez. Vreau să încep frumos ziua asta. Ne risipim energiile dacă răspundem înaintea acestui joc foarte important", a menţionat Narcis Răducan.

Delegaţia echipei Steaua a plecat, miercuri, spre Germania pentru meciul cu Schalke 04. Din lotul stelist au lipsit Florin Costea, suspendat, Tiberiu Bălan, care nu are drept de joc în Liga Europa, şi Leandro Tatu, accidentat. Preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, a însoţit şi el lotul pregătit de Ilie Stan în Germania.

Steaua va întâlni, joi, de la ora 20.00, în etapa a V-a a grupei J din Liga Europa, formaţia Schalke 04, meci transmis de Pro TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite