Radu învaţă pentru Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Răducioiu
Florin Răducioiu

Florin Răducioiu s-a dedicat meseriei de antrenor şi s-a înscris la cursurile de la Coverciano. Fostul atacant e primul nume din fotbalul românesc care participă la cursurile renumitei şcoli italiene. După absolvire, el vrea să pregătească grupe de copii şi juniori.

De numele lui Florin Răducioiu se leagă marile succese ale Generaţiei de Aur. Odată ce a pus ghetele în cui, fostul internaţional a avut mai multe decepţii decât realizări.

A încercat în primă instanţă meseria de impresar, dar nu a avut succes. A ales apoi să vină la Dinamo, unde a ocupat postul de manager sportiv, dar a părăsit clubul din "Ştefan cel Mare" după doar trei luni.

Răducioiu nu renunţă însă la fotbal, iar de la începutul anului a ales să-şi încerce norocul în meseria de antrenor. Face studiile la cea mai renumită şcoală de antrenori din lume, Coverciano. După precedentele două eşecuri ca impresar şi ca manager, Florin vrea să o ia de jos în noua sa aventură.

Ecoleg de şcoală cu Di Canio şi Altobelli

De aceea, şi-a propus să facă primii paşi ca tehnician la copii şi juniori. Totuşi, fostul atacant nu duce lipsă de oferte nici la nivel înalt. Dinamovistul Cristi Borcea i-a transmis că este oricând bine-venit în "Ştefan cel Mare", chiar şi ca antrenor! 

De altfel, Răducioiu spune că visul său este acela de a pregăti la un moment dat echipa sa de suflet. „Aş reveni la Dinamo doar ca antrenor. Trebuie să spun că m-am apucat de şcoală şi, dacă totul merge bine, în octombrie, voi avea licenţa", recunoaşte Florin, care vrea să-şi facă lucrarea de licenţă, analizând jocul Sampdoriei.

La Coverciano românul învaţă alături de nume mari din fotbalul mondial precum Altobelli, Delvecchio, Di Canio, Di Pasquale şi Signori.

Mircea Rădulescu:„S-a dus la ei fiindcă e italian"

Florin (al doilea din stânga) este un elev harnic

Florin (al doilea din stânga) este un elev harnic

„Adevărul": Ştiţi că Răducioiu e la Coverciano?

Mircea Rădulescu: Da? Foarte bine. E momentul să confirme. Ultima dată când am vorbit cu el era tare confuz. Nu ştia ce vrea să facă. A trecut o lungă perioadă de când a renunţat la cariera de fotbalist şi nu a făcut nimic. A decepţionat şi la Dinamo.

Are de gând să înceapă de jos, cu juniorii...

Aşa trebuie! Îi urez succes.

Câţi antrenori români de primă mână au absolvit Coverciano ?

Niciunul! Numele mari din fotbalul românesc au ales să facă şcoala la ei în ţară. Probabil Răducioiu e italian. Oricum, UEFA se opune turismului de antrenori. Recomandările sunt ca tinerii tehnicieni să facă şcoala în ţara lor. Ca să poţi face studiile în altă parte trebuie să ai aprobarea federaţiei de care aparţii.

Şi Răducioiu are aprobarea asta?

Nu. Dar el e cunoscut în Italia, că doar a jucat acolo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite