Rădoi vrea mai întâi în Ligă, apoi la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul încearcă să-l convingă pe Răzvan Lucescu să-l lase să joace în semifinala celei mai importante competiţii intercluburi asiatice, cu doar trei zile înaintea meciului cu Franţa, din preliminariile lui Euro 2012. Al-Hilal întâlneşte Zob Ahan la 6 octombrie, însă, conform FIFA, trebuie să-l pună pe Rădoi la dispoziţia naţionalei cu cinci zile înaintea partidei cu Franţa (9 octombrie).

De două ori câştigători ai Ligii Campionilor Asiei, în 1992 şi 2000, cei de la Al-Hilal au investit masiv în ultimii ani, aducând jucători precum Rădoi, Thiago Neves şi Wilhemsson tocmai pentru a cuceri din nou trofeul după 10 ani.

Ajunşi în semifinalele competiţiei, saudiţii se confruntă acum cu mari probleme de efectiv. Vedeta echipei, brazilianul Neves, a suferit o ruptură musculară şi nu va putea evolua în partida din prima manşă, la Isfehan, contra iranienilor de la Zob Ahan. Din această cauză, şeicii ţin neapărat să-l aibă la echipă pe Mirel Rădoi, care însă, la acea dată, ar trebui să fie prezent la naţională, pentru meciul cu Franţa, de la Paris, programat la 9 octombrie!

Regulamentele FIFA însă îi dezavantajează pe arabi. Forul mondial spune că un fotbalist convocat la naţionala ţării sale trebuie să fie eliberat de clubul de care aparţine cu patru zile înainte de jocul primei reprezentative. Termenul se prelungeşte chiar la cinci zile în cazul fotbaliştilor ale căror echipe se află pe un continent diferit faţă de cel care găzduieşte întâlnirea echipei naţionale.

Arabii îi pun la dispoziţie un avion particular

În această categorie se încadrează şi Rădoi, dar cei de la Al-Hilal nu dezarmează. Chiar prin intermediul lui Rădoi, saudiţii au început să negocieze cu Federaţia Română de Fotbal, cerând ca mijlocaşul să joace la data de 6 octombrie în Iran, iar apoi să se alăture lotului pregătit de Lucescu jr.

Al-Hilal  se descurcă greu Fără Rădoi

„Suntem în legătură cu românii şi cu selecţionerul Răzvan Lucescu prin intermediul lui Rădoi. Mirel ne-a spus că vrea să evolueze în partida din prima manşă cu Zob Ahan, iar apoi să plece la echipa naţională. Suntem dispuşi să facem orice sacrificiu pentru a-l păstra pe Rădoi până la 6 octombrie la echipă. Chiar i-am spus că îi punem la dispoziţie un avion particular, care, imediat după terminarea întâlnirii să-l ducă de la Isfehan la Paris", a declarat Abdulrahman Bin Musaad, preşedintele celor de la Al-Hilal.

Saudiţii ţin să-l aibă pe fostul stelist în Liga Campionilor, mai ales după ce au văzut ce a ieşit fără el. În sferturi, cu Rădoi titular în echipa de bază, Al-Hilal a învins în tur formaţia Al-Gharafa (Qatar) cu 3-0, partidă în care Mirel s-a accidentat grav, dislocându-şi umărul.

În retur, fără internaţionalul român, trupa pregătită de Eric Gerets a pierdut cu 0-3 în timpul regulamentar, iar cu 2-4 după prelungiri, ajungând în semifinale cu mari emoţii.

"Pe noi nu ne-a contactat nimeni în legătură cu Rădoi. Dacă regulamentul internaţional îi permite, stă la meciul lui Al-Hilal. Dacă nu, vine la lot şi cu asta‑basta. "
Ionuţ Lupescu
 director general FRF

Mirel ar putea juca trei meciuri în şase zile

În cazul în care Mirel Rădoi va rămâne la Al-Hilal şi pentru meciul din semifinalele Ligii Campionilor Asiei, mijlocaşul va avea o perioadă de şase zile extrem de încărcate.

Practic, internaţionalul nostru va juca în campionat, în Arabia Saudită, la 3 octombrie, contra echipei lui Ion Marin, Al-Ettifaq, apoi, se va deplasa în Iran, pentru meciul cu Zob Ahan, programat la 6 octombrie, pentru ca în final, la 9 octombrie, să evolueze la Paris în meciul României cu Franţa. Pentru fotbalist, acest tur de forţă nu reprezintă o problemă, după cum chiar el s-a exprimat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite