ROAF-ul a fost modificat pentru ca Universitatea Craiova să joace la Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu, patronul oltenilor
Adrian Mititelu, patronul oltenilor

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a modificat, joi, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) pentru ca echipa Universitatea Craiova să poată disputa partidele de pe teren propriu din acest retur pe stadionul din Turnu Severin.

Conform site-ului oficial al FRF, modificarea s-a produs în articolul 1, punctul 9 al ROAF după cum urmează: "Prin excepţie, în cazuri temeinic motivate, forul organizator poate aproba, cu titlu provizoriu, pentru o perioadă de maxim 2 ani, ca un club să organizeze jocurile oficiale pe un stadion omologat din altă localitate decât cea în care îşi are sediul social".

Decizia, care intră în vigoare cu data aprobării, a fost votată în unamimitate de cei trei membri ai Comitetului de Urgenţă, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Vasile Avram.

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, miercuri, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că se află în imposibilitatea de a organiza meciul cu Gaz Metan Mediaş, din etapa a XIX-a a Ligii I la Turnu Severin. Oficialii olteni au fost informaţi de FRF şi LPF că partida nu se poate desfăşura la Drobeta Turnu Severin deoarece se încalcă regulamentul, care prevede că un club poate schimba locul de desfăşurare a meciului de pe teren propriu la o distanţă maximă de 50 de km de sediul social.

Directorul Departamentului Licenţe din cadrul FRF, Viorel Duru, declarase, miercuri, pentru MEDIAFAX, că stadionul din Turnu Severin a fost omologat, dar Universitatea Craiova poate juca acolo doar dacă se va modifica regulamentul. "Stadionul de la Severin a fost omologat. Dar regulamentul spune că un club poate schimba locul de desfăşurare a meciului de pe teren propriu la o distanţă maximă de 50 de km de sediul social. Această reglementare împiedică clubul Universitatea Craiova să joace la Turnu Severin. Comitetul Executiv al FRF are competenţa să schimbe regulamentul. Dacă nu-l schimbă, e clar că nu se poate juca acolo, pentru că încalcă regulamentul", a spus Viorel Duru.

Echipa Universitatea Craiova întâlneşte, sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul din Turnu Severin, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite