CRONICA. RAUL, nume de fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo - Steaua 1-3
Dinamo - Steaua 1-3

Steaua a câştigat cu 3-1 în „Ştefan cel Mare", reuşind să întoarcă rezultatul de la 0-1, după o partidă salvată ca spectaculozitate pe final

Voci grele ale fostelor glorii au blamat lipsa emoţiilor prezente în derby-urile din zilele noastre, spre deosebire de cele în care Lăcătuş, Tudorel Stoica, Dinu sau Mircea Lucescu scoteau fum din ghete în duelurile Steaua - Dinamo. Iar fotbaliştii lui Ciobotariu şi Stan n-au părut să aibă nici măcar îndârjirea să îi contrazică. Cu mici excepţii, prima repriză a meciului de-aseară a concurat la spectacol cu Ceahlăul - Târgu-Mureş, un alt meci nesărat al etapei. Şi nici n-ar fi avut cum să fie altfel când Bourceanu, acest Moroşanu al Stelei, a alergat în toate direcţiile fără folos, Alexe după două driblinguri se uita în tribună după emisari fictivi ai lui Lazio sau Latovlevici şi-a marcat mai mult coechipierii la cornere.


Două goluri în două minute

Golurile au venit din nimic şi au pocnit rapid ca o petardă . Mai întâi, Iliev a comis un henţ în careu, contestat de stelişti, dar sancţionat prompt de Balaj. Niculae a transformat penalty-ul cu emoţii şi noroc (20), însă la doar două minute distanţă, Rusescu a catapultat o minge de la 25 de metri în plasă, atât de lăudatul Bălgrădean purtând şi el o parte din vină pentru reuşita celui mai în formă jucător al roş-albaştrilor. Viteza de joc din repriza a doua a părut ceva mai crescută, însă asta şi pe fondul spaţiilor mai mari lăsate de fotbalişti. Şi culmea, liderul campionatului a lăsat senzaţia că este total debusolat în faţa unei echipe a Stelei nu senzaţională, dar care a fost transformată într-o adevărată Barcelona de apatia „câinilor".


„Nilă" a dat lovitura
După un contraatac purtat excelent de Tănase, Bourceanu şi Nikolici, ratat copilăreşte de Rusescu de la marginea careului, Raul s-a revanşat. A înscris din nou spectaculos, din întoarcere, după o centrare a aceluiaşi atacant muntenegrean. Disperarea „câinilor" de a nu ceda pentru prima oară pe teren propriu în acest sezon a animat finalul întâlnirii. Niculae, cu o lovitură de cap respinsă de Tătăruşanu şi o torpilă care a zguduit transversala, şi Cătălin Munteanu, cu două execuţii periculoase din fază fixă, au semnat principalele ocazii ale lui Dinamo, însă tot steliştii au dat lovitura. După o cursă în viteză, Mihai Costea a marcat golul care îl face pe Gigi Becali să viseze din nou la titlu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite