Claudiu Niculescu: „Putem câştiga Cupa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculescu s-a adaptat foarte bine la Cluj, formaţie pentru care a înscris de 13 ori
Niculescu s-a adaptat foarte bine la Cluj, formaţie pentru care a înscris de 13 ori

Claudiu Niculescu, atacantul ardelenilor, spune că „Şepcile Roşii“ au crescut în valoare şi că obiectivul propus (clasarea în primele cinci şi Cupa României) nu este deloc îndrăzneţ. Aflat în faţa ultimului sezon din cariera de fotbalist profesionist, Niculescu promite să marcheze mai multe goluri faţă de cele 13 izbutite în campionatul trecut.

În Austria, la Fieberbrunn, echipa lui Ionuţ Badea trage tare pentru a-şi îndeplini obiectivul foarte îndrăzneţ trasat de conducerea clubului: clasarea în primele cinci echipe ale campionatului şi câştigarea Cupei României. Golgheter al echipei în sezonul trecut, cu 13 goluri, Claudiu Niculescu (35 de ani) spune că este apt pentru ultimul sezon din cariera de jucător şi că este încântat de felul în care se pregăteşte echipa.

„A fost un cantonament foarte lung, dar am rezistat până la capăt, nu avem de ales, asta ne e meseria. Atmosfera în cadrul lotului este foarte bună, suntem ca o mare familie şi e clar că faţă de sezonul trecut există un plus de valoare. Noii jucători cu siguranţă pot aduce plusul de care era nevoie, pentru că de asta au fost aduşi. Eu mă simt foarte bine şi pregătit să ajut echipa în continuare", ne-a spus Claudiu.

Nu este deranjat de schimbarea sistemului

Ionuţ Badea a schimbat şi sistemul de joc, clasicul 4-4-2 din sezonul trecut fiind înlocuit cu unul mult mai ofensiv, 4-3-3. „Clau-gol" spune că este pregătit să joace pe oricare dintre cele trei posturi din atac: „Nu trebuie să mă avantajeze pe mine noul sistem, ci întreaga echipă. Relaţiile de joc sunt mult îmbunătăţite, ne cunoaştem foarte bine între noi şi acesta e un mare avantaj".

Fostul dinamovist spune că echipa sa nu mai poate fi una a surprizelor în următorul sezon, deoarece şi-a confirmat valoarea în primul an de la promovare: „Deja suntem o certitudine. Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivele. Cât despre mine, sper să înscriu cât mai multe goluri şi-n sezonul următor", a conchis Niculescu.

Universitatea Cluj va reveni în ţară în această seară, urmând ca pentru cea de-a doua parte a pregătirii să plece în Anglia.

"Suntem mai buni ca anul trecut. De aceea spun că ne putem îndeplini obiectivele, adică câştigarea Cupei României şi clasarea în primele cinci formaţii din Liga I. "
Claudiu Niculescu
atacant „U" Cluj

Achiziţiile verii la „U" Cluj

Nume    Post    De unde a venit

Eduard Nicola    fundaş    Victoria Brăneşti
Lukasz Szukala (Polonia)    fundaş    Gloria Bistriţa
Giorgian Buşcă    fundaş    revenit de la Urziceni
Fabian Teuşan    fundaş    revenit de la Urziceni.
Laurenţiu Marinescu    mijlocaş    Steaua
Hélder Castro (Portugalia)    mijlocaş    Portimonense
Sebastian Achim    mijlocaş    Gloria Bistriţa
Octavian Drăghici    atacant    CS Otopeni

Inedit despre Niculescu

- Are trei copii din două căsătorii: un băiat şi o fată cu Lidia, prima soţie, şi un băiat cu Diana, actuala nevastă.

- E cel mai bun executant de lovituri libere din Liga I şi spune că cel mai bun din lume la acest capitol e Juninho.

- Regretul carierei este că nu a jucat cu Dinamo în Liga Campionilor şi că nu a marcat niciun gol la echipa naţională.

- În returul sezonului încheiat, în partida cu Unirea Urziceni, a bifat meciul cu numărul 300 în Liga I.

- E fan al mărcilor germane de automobile Audi şi Mercedes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite