Puiu a murit în sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron de la FC Oneşti a decedat la vârsta de 64 de ani. Nicolae Puiu îşi pierduse averea de milioane de dolari şi a trăit în ultimii ani în casa părintească cu o pensie de 1.600 lei. Internat sâmbăta trecută la un spital din Iaşi, fostul finanţator al echipei moldovene a murit miercuri seara, în urma unui infarct.

Nicolae Puiu suferea de mai mult timp de diabet, boală ce i-a fost fatală. Fostul om de afaceri a fost transportat cu elicopterul la Iaşi unde starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, iar luni a intrat în comă diabetică. La două zile distanţă, Nicolae Puiu a decedat. De numele lui Nicolae Puiu se leagă cele mai mari reuşite ale fotbalului din oraşul de pe malurile Trotuşului. Puiu „Nandu", aşa cum îl strigau apropiaţii, a contribuit decisiv, în vara lui 1998, la promovarea, în premieră, a echipei moldovene în Liga I.

Fostul şef de la Oneşti s-a remarcat prin stilul său neconvenţional, devenind repede unul dintre personajele controversate din peisaj. A făcut parte din celebra „Cooperativă" din fotbalul mioritic şi a fost pasionat de jocurile de noroc, pasiune care în ultima parte a vieţii l-a adus în pragul sărăciei. După ce a băgat în ţară două milioane de dolari la începutul anilor '90 în tuburi de Revulsin, Puiu a reuşit într-un timp foarte scurt să devină un om important.

A reuşit să-şi înmulţescă averea, după care a decis să intre în fotbal. A preluat pe FC Oneşti, iar după ce a investit câteva zeci de milioane, a transformat o echipă de judeţ într-una de primă divizie. După doi ani petrecuţi în Liga I, Oneştiul a retrogradat şi, odată cu echipa a început şi decăderea lui Nicolae Puiu. Falit din cauza jocurilor de noroc, acesta şi-a pierdut vila la poker, soţia a divorţat de el şi a fost înlăturat de la conducerea clubului. În ultimii ani de viaţă, Puiu trăia dintr-o pensie de 16 milioane de lei vechi şi se mutase împreună cu o fată în casa părinţilor.

Celebru pentru o plecăciune

De la înfiinţarea clubului FC Oneşti în 1994, Nicolae Puiu a fost preşedinte clubului. Sub conducerea lui, la distanţă de patru ani, Oneştiul a promovat în Liga I pentru prima şi ultima dată. Nicolae Puiu a rămas în amintirea microbiştilor prin celebra poză în care finanţatorul oneştean îl saluta cu o plecăciune largă pe Cornel Dinu, care stătea cu o mână în buzunar şi cu trabucul în colţul gurii. Se întâmpla la Oneşti în sezonul 1999-2000 la un meci cu Dinamo.

Ultimul interviu, în „Adevărul"

- În septembrie 2010, Nicolae Puiu acorda pentru „Adevărul" ultimul său interviu. Iată câteva declaraţii:
- „Marius Stan e cel mai bun conducător de club. Cu el şi Dorinel Munteanu, Oţelul poate furniza surpriza în acest sezon."
- „Am reuşit să duc Oneştiul în prima ligă cu pasiune şi cu foarte mulţi bani. Am cheltuit din surse proprii câteva zeci de milioane de dolari! Când am terminat valuta a început declinul"
- „Cine-l angajează pe Meme Stoica îl bagă pe dracu' în casă. E un om fără onoare şi fără caracter".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite