Provincia, la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliu Mureşan şi Marius Lăcătuş au explicat de ce podiumul primei divizii a fost ocupat în acest sezon doar de către echipe din afara Bucureştiului. Podiumul Ligii I este ocupat de echipe din provincie: CFR Cluj, Urziceni şi Vaslui. Doar în sezonul 1971-1972 s-a mai întâmplat asta: FC Argeş, UTA şi Universitatea Cluj. 

Secretul succesului? Protagoniştii au cuvântul. „Noi am investit în fotbal, Capitala nu. Am construit de la zero brandul CFR, la fel au făcut şi celelalte cluburi aflate în top. Nu credeam că echipele bucureştene vor ajunge atât de jos. E clar că provincia e la putere în fotbal", a comentat preşedintele campionilor, Iuliu Mureşan.

Oficialul echipei din Gruia crede că echipele din Bucureşti nu vor triumfa nici în sezonul următor: „Dacă echipele din Capitală vor continua la fel, e clar că titlul va merge tot în provincie!".

„CFR Cluj este o campioană meritorie"

La rândul său, antrenorul celor de la FC Vaslui, Marius Lăcătuş, consideră că această clasare a echipelor din provincie nu este una întâmplătoare. „CFR Cluj este o campioană meritorie. Are un lot bun, la fel ca şi Unirea Urziceni, care s-a clasat pe poziţia secundă. Nu este întâmplător locul pe care au terminat cele două formaţii. Unde este linişte şi se doreşte performanţă, aceasta se realizează", a spus Lăcătuş.

Fostul jucător emblematic al Stelei are ambiţia de a deveni campion şi ca antrenor, în cazul în care va rămâne la Vaslui. „Câştigarea ultimelor două sezoane de către echipe din provincie trebuie să fie un imbold pentru noi în sezonul viitor", a concluzionat „Fiara".

Gigi Becali, unul dintre perdanţii sezonului, promite revanşa: „Investesc oricât. Sunt distrus mora. Din punctul meu de vedere nu există decât medalia de aur, adică Liga Campionilor".

Ce bugete au avut

CFR Cluj  - 12 milioane
Unirea Urziceni -  8 milioane
FC Vaslui  - 12 milioane
Steaua - 6 milioane
FC Timişoara - 10 milioane
Dinamo - 7 milioane
Rapid - 6 milioane
Sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite