Promisiunea lui Maftei: „Voi fi cel puţin ca Tony la CFR!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Maftei şi Viorel Nicoară, jucătorii transferaţi de CFR în această iarnă, au fost prezentaţi oficial. Maftei a promis că va fi pentru CFR un simbol cum a fost Tony, în timp ce Nicoară crede că-l poate înlocui cu succes pe Culio

CFR a adus în faţa reprezentanţilor mass-media doar doi fotbalişti, campania de achiziţii din această iarnă fiind una dintre cele mai slabe din ultimii ani. Deşi au înregistrat deja la Liga Profesionistă de Fotbal contractul lui Mihai Mincă, acesta va intra în vigoare doar din vară, conducerea braşovenilor refuzând să-l lase încă de pe acum în Gruia în schimbul sumei de 80.000 de euro, propusă de clujeni.

Preşedintele Iuliu Mureşan a explicat numărul mic de jucători aduşi prin faptul că s-a dorit o restructurare a lotului, care să conţină maxim 25 de fotbalişti: „Am vrut să restructurăm lotul, pentru că în trecut am avut mari probleme din cauza numărului mare de jucători. Antrenorii pe care i-am avut au rulat doar 13-14 jucători, în timp ce ceilalţi erau uitaţi în tribună şi bineînţeles că erau extrem de nemulţumiţi. Postul de fundaş dreapta era deficitar la noi şi îi mulţumesc lui Vasile (n.r. Maftei) că a semnat cu noi. Pe Nicoară l-am adus pentru calităţile sale, ne-a impresionat cum a jucat la Brăneşti“, a declarat acesta.

Maftei vrea trofee cu CFR

Vasile Maftei a refuzat mai multe oferte din ţară şi din străinătate pentru a semna cu CFR Cluj. Acesta spune că a ales echipa campioană datorită trofeelor câştigate în ultimii ani: „Am refuzat nişte oferte, dar sunt fericit că CFR s-a gândit la mine. Vin cu ambiţii mari, pentru că este poate cea mai importantă echipă din România, pentru că a câştigat tot în ultimii ani. Ne vom bate pentru titlu, atâta timp cât mai există şanse. Îmi pare rău că a plecat Tony, pentru că a făcut multe pentru CFR, dar îmi propun să reuşesc şi eu cel puţin atât“, spune fundaşul.

Nicoară, adus pentru a-l înlocui pe Culio, plecat la Galatasaray, spune că se va impune ca titular în echipa lui Minteuan: „Acest pas este foarte important pentru mine, care am venit de la o echipă mică la una care-şi propune câştigarea campionatului. Cred că mă voi adapta foarte repede şi am o şansă să fiu titular, dar depinde de felul în care mă voi pregăti“, a declarat mijlocaşul.

Pentru a obţine transferul celor doi, CFR a plătit câte 300.000 de euro Unirii Urziceni şi celor de la Brăneşti. Preşedintele Mureşan a dezvăluit că există şanse ca Mihai Mincă să vină la Cluj încă de pe acum, dar totul depinde de felul în care cele două părţi se vor înţelege în ceea ce priveşte suma de bani. Clujenii vor pleca mâine la Bucureşti, urmând ca sâmbătă să plece în Antalya cu un charter, alături de cei de la Steaua.

Tony, aproape de un transfer în Portugalia

Pus pe liber, Tony da Silva şi-a găsit echipă în Peninsula Iberică. După ce conducerea CFR este aproape de a rezilia contractele cu Peskovici şi Alcantara, o va face în curând şi cu Tony, care este în negocieri avansate cu un club din Portugalia: „Ne-a rugat frumos să-l lăsăm să rămână până în 17 în Portugalia, pentru că negociază cu o echipă de acolo. Cu Yssouf Kone nu ştiu ce vom face, găsim o soluţie, dar nu-l vom plăti în continuare“, a spus Mureşan.

„ Vin cu ambiţii mari, pentru că CFR este poate cea mai importantă echipă din România“
Vasile Maftei, fundaş CFR Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite