Proiectul lui Ionuţ Chirilă la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul a dezvăluit că a negociat preluarea conducerii tehnice a echipei Dinamo timp de zece zile la sfârşitul lunii iunie.

"Am negociat cu Dinamo timp de zece zile. Negocierea cu conducerea este confidenţială, dar vreau să menţionez că am fost susţinut de toţi acţionarii lui Dinamo. Am fost foarte aproape să semnez, însă lucrurile nu s-au finalizat. Mă doare sufletul că în 1996, când Dinamo avea şapte jucători de-ai mei la prima echipă, nu mi s-a dat şansa să duc mai departe acea echipă. Era un moment important. Faptul că cei de la Dinamo s-au gândit acum la mine mă onorează, dar momentul important a fost atunci, în 1996. Urez succes cuplului Cornel Dinu - Liviu Ciobotariu, le doresc să ducă Dinamo după atâţia ani acolo unde îi este locul", a explicat Chirilă.

Proiectul pe patru ani propus de tehnician conducerii FC Dinamo avea ca principal obiectiv câştigarea titlului în al treilea sezon şi realizarea unor rezultate importante în cupele europene în cel de-al patrulea an. "Eu am prezentat un proiect scris la Dinamo şi am considerat că Dinamo este acum la un moment zero. Era un proiect pe patru ani. În primul an nu trebuia făcut niciun transfer şi urma să se facă o selecţie a jucătorilor aflaţi deja la Dinamo, în al doilea an urma crearea unui grup, în al treilea urma câştigarea titlului în România, iar în al patrulea an obiectivul era performanţa în Europa şi vânzarea a doi jucători care să aducă profit pentru acţionari. Ăsta era proiectul meu, iar ţinând cont de valoarea slabă a campionatului intern cred că el se putea reduce la trei ani. Era un proteict interesant şi cred că aş fi putut descoperi un nou Hîldan sau un nou Florentin Petre, dar din păcate negocierile nu s-au putut finaliza", a adăugat el.

Dacă ar fi preluat funcţia de antrenor principal, Chirilă ar fi fost plătit la Dinamo numai în funcţie de performanţe. "Nu pot să intru în detaliile financiare, dar eu am considerat că trebuie să fiu plătit la performanţă. Nu am cerut nicio clauză de reziliere. Este adevărat însă că la performanţă aş fi câştigat bani importanţi", a afirmat tehnicianul.

Chirilă consideră că echipa Dinamo are nevoie de timp pentru a fi reconstruită şi susţine că nu trebuie impuse din primul an obiective precum câştigarea titlului sau calificarea în Liga Campionilor. "Ei au ales acest drum, cu alt antrenor şi trebuie să le respectăm dorinţa. Sper ca Dinu să revină în forţă la Dinamo alături de Liviu Ciobotariu. E adevărat că este extrem de delicat. Pentru că Dinamo trebuie construită pe un proiect serios şi baze solide. Dacă iar începem şi strigăm «titlu», «Champions League»... Acum doi ani a fost Urziceniul, anul ăsta a fost Galaţiul, iar peste un an poate fi Gaz Metan Mediaş. Asta pentru că trebuie respectate lucruri clare. Iar proiectul pe care l-am propus eu la Dinamo este acum singurul viabil. Important este cine poate să îl facă. Să sperăm că ei vor reuşi să facă performanţă, să scadă media de vârstă", a precizat el.

Întrebat dacă sunt oameni la Dinamo care nu l-au dorit în funcţia de antrenor principal, Ionuţ Chirilă a răspuns: "Nu vreau să comentez acest lucru. Las la latitudinea presei asta".

Chirilă este de părere că fanatismul lui Cristian Borcea, diplomaţia lui Nicolae Badea şi suflul nou adus de Dragoş Săvulescu pot readuce clubul Dinamo pe drumul cel bun. "Aş vrea să cred că Dinamo într-o zi îşi va îndeplini visul şi va putea accede în grupele Ligii Campionilor. Fanatismul lui Cristi Borcea, lângă tactul şi diplomaţia lui Nicolae Badea şi întregită de suflul nou de management pe care vrea să îl aducă Dragoş Săvulescu sper să ducă această echipă acolo unde vor ei. Sper că vor reuşi", a spus Ionuţ Chirilă.

Tehnicianul nu înţelege de ce este atacat în presă de fiecare dată când numele său se vehiculează la Dinamo. El a dezminţit informaţiile apărute în ultima perioadă conform cărora jucătorii din echipa construită de el la Dinamo în anii '90, din care au făcut parte Cătălin Hâldan, Florentin Petre, Mihai Tararache, Ionuţ Voicu sau Laurenţiu Lică, le-ar fi fost administrate substanţe interzise pentru a putea face performanţă.

"De câte ori numele meu este vehiculat la Dinamo sunt mitraliat. Sunt atacuri pe care nici nu le pot cataloga. S-a spus că nu sunt dorit la Dinamo de jucători. Păi la Dinamo sunt jucători care îmi datorează existenţa. La fel s-a spus că nici suporterii nu mă doresc. Care suporteri? Că eu l-am dat lor pe Hâldan şi aş fi venit să le ofer un alt Hâldan. Nu ştiu de ce se discută de tragedia lui Hâldan şi de hepatita C a lui Florentin Petre, lucruri care s-au întâmplat la cinci ani după ce am plecat eu de la Dinamo. Când am fost eu nu jucătorii nu primeau nici măcar o vitamina C, cu atât mai puţin alte lucruri. Adică jucătorii lui Chirilă au făcut performanţă pentru că s-au dopat. Asta este o jignire atât pentru mine cât şi pentru ei. Se spune că Ionuţ Chirilă a dopat jucători, că nu e dorit de fotbaliştii de acolo sau de suporteri şi nu înţeleg de ce. Eu sunt convins că aceste atacuri n-au venit din presă", a explicat Ionuţ Chirilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite