„Prinţul“ persan ia 500.000 $ pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul iranian pe care a pus ochii Steaua ia o căruţă de bani la el în ţară, motiv pentru care nici nu s-a grăbit să meargă în Germania. Karim Ansarifard e cotat de Saipa Karaj la 500.000 de euro. Roş-albaştrii vor să-l ia sub formă de împrumut, însă un impediment reprezintă salariul fotbalistului.

Gigi Becali a anunţat, ieri, că Steaua va aduce doi atacanţi: brazilianul Pereira Oliveira Maicon (22 de ani) şi iranianul Karim Ansarifard (20 de ani). În realitate însă, transferurile sunt „Marca Gigi". Adică sunt rezolvate doar la nivel verbal. Concret, venirea nici unuia dintre aceşti doi fotbalişti nu e sigură. Deocamdată, în calea fiecărui transfer există o serie de obstacole pe care vi le prezintă „Adevărul".

Karim e bun, dar scump

Considerat cel mai bun atacant din Iran la ora actuală, Karim Ansarifard joacă la o formaţie mică din campionatul intern, Saipa Karaj, locul 12 din 18. Totuşi, există un motiv pentru care vârful care a înscris 27 de goluri în ultimele două sezoane pentru echipa sa de club şi trei pentru prima reprezentativă este, în continuare, la o grupare de mijlocul clasamentului în Iran. Karim nu duce lipsa de oferte, însă Saipa ţine la preţ, iar jucătorul câştigă un salariu excelent: 500.000 de dolari pe sezon!

De altfel, majoritatea fotbaliştilor iranieni de echipa naţională au venituri uriaşe, motiv pentru care nu se grăbesc să plece în Europa. Având în vedere că în Ghencea noul plafon salarial e de 10.000 de euro pe lună, rămâne de văzut dacă Steaua va reuşi să ajungă la o înţelegere cu Ansarifard. Asta abia după ce Mihai Stoica va bate palma cu cei de la Saipa. În 2009, clubul din Karaj a refuzat o ofertă de 500.000 de dolari pentru Ansarifard de la rivala Persepolis. Actualmente, Saipa cere 500.000 de euro pentru atacant, care e monitorizat de Dortmund şi de Frankfurt. Roş-albaştrii vor să-l ia pe internaţionalul iranian sub formă de împrumut până la vară, contra sumei de 200.000 de euro.

Maicon e blocat de Flamengo

Celălalt vârf urmărit de Steaua este legitimat la Volin Luţk, locul 6 din 16 în prima ligă din Ucraina. Maicon, poreclit Van Basten, i-a fost recomandat lui Mihai Stoica de către actualii săi coechipieri, Adrian Neaga şi Sorin Paraschiv.Brazilianul a mai evoluat la Fluminense, Alagoinhas şi Flamengo. În 2009 - 2010, el a avut un sezon excelent la Volin Luţk: 13 goluri şi două pase decisive în 15 partide! În actuala stagiune însă, Maicon a avut o cădere, punctând doar de două ori în 15 jocuri. Sosirea sa în Ghencea este, deocamdată, blocată. Motivul? Actuala formaţie a sud-americanului, Volin Luţk, trebuie să plătească o cotă de transfer către Flamengo. Până la rezolvarea situaţiei, Maicon rămâne în stand-by.

A venit Iliev, pleacă Gardoş?

Fostul jucător al Universităţii Craiova Valentin Iliev,  rămas liber de contract, a ajuns ieri la un acord de transfer cu Steaua. Jucătorul de 30 de ani a venit în Ghencea pentru a acoperi o eventuală plecare a lui Gardoş. Conform presei ucrainene, Gardoş are o ofertă de patru milioane de euro de la Dnepr, formaţia antrenată de Juande Ramos! „Dacă suma este reală, atunci ar fi o propunere de nerefuzat", a declarat preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam.

„Am auzit de Steaua"

„Adevărul": Din România te deranjez. Ziarele de aici au scris că vei ajunge la Steaua.

Karim Ansarifard: Ştiu. Informaţia a fost preluată şi de site-urile iraniene şi m-au sunat şi ziariştii de aici. Totuşi, până în momentul ăsta, nimeni de la Saipa nu mi‑a zis nimic despre o ofertă a Stelei.

Adică, nu ai auzit nimic despre Steaua, România...

Ah, nu! Sigur că am auzit de Steaua. Ştiu că e un club mare din România. Dar despre interesul Stelei pentru mine am aflat doar de la site-uri şi de la ziarişti, nu de la vreun oficial al clubului. Pe de altă parte, e posibil ca Steaua şi Saipa să fie în discuţii acum, iar eu să fiu anunţat după ce cluburile vor ajunge la o înţelegere.

În cazul ăsta, ai fi dispus să vii în România?

De ce nu? Dar trebuie să văd mai întâi şi ce condiţii mi se oferă.

S-a spus că eşti dorit şi în Bundesliga...

Ştiu că sunt pe lista unor echipe din  Europa. Tot ce pot să spun acum este că, foarte probabil, mă voi înţelege cu una dintre ele şi voi juca la o formaţie din afara Iranului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite