Aşa arată acum gazonul de pe «Arena Naţională». Cum va fi întreţinut până mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazonul de pe Arena Naţională, pregătit pentru meciul cu Twente
Gazonul de pe Arena Naţională, pregătit pentru meciul cu Twente

În ultimele zile a fost ridicată temperatura în instalaţia de căldură a terenului, după care gazonul a fost deszăpezit manual. Până mâine seară, la ora de start a meciului cu Twente (ora 22.05), gazonul va continua să fie întreţinut prin căldură, fertilizare şi drenaj.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au remis azi un comunicat ca urmare a mai multor materiale care au apărut în presa centrală şi care amendau starea proastă a gazonului de pe «Arena Naţională». Oficialii primăriei au explicat cum a fost întreţinut gazonul în ultimele zile, dar şi cum îl vor mai îngriji în orele care au mai rămas până la fluierul de start al partidei cu olandezii de la Twente.

„Avand in vedere speculatiile aparute in ultimele zile in ceea ce priveste Arena Nationala, Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitie informatii si imagini atat cu gazonul, cat si cu tribunele si caile de acces ale acestuia, in vederea corectei informari a opiniei publice.

Astfel, in prima parte a zilei de astazi, 15 februarie, a fost ridicata folia protectoare de pe gazon, iar gazonul a fost aerisit, ulterior efectuandu-se tratamente de fertilizare.

Aceste operatiuni au rolul de a mentine in conditii optime starea gazonului, in vederea asigurarii unui teren de joc bun.

Este important de retinut ca prelata folosita pentru a proteja gazonul a fost ridicata numai in momentul in care conditiile meteo au permis-o.
Mai mult, cu toate ca timp de 24 de ore in Bucuresti au cazut cantitati mari de zapada, tribunele si caile de acces din stadion au fost degajate de operatorii de curatenie cu promptitudine, astfel ca in acest moment toate acestea sunt functionale.

Gazonul de pe Arena Naţională, pregătit pentru meciul de mâine

De asemenea, in acest moment, instalatia de incalzire functioneza la parametri normali, realizand o temperatura de 16 grade Celsius la nivelul solului si 14 grade Celsius la firul ierbii.

Datorita prelatei cu care este acoperit gazonul, s-au mentinut temperatura si umiditatea optime (de 22-26%), creandu-se un microclimat propriu.

Conform recomandarilor facute de STRI (consultant oficial al UEFA si FIFA http://www.stri.co.uk/) care a inspectat gazonul in doua randuri in data de 2 februarie, in ultima saptamana fost ridicata temperatura in instalatia de incalzire, dupa care gazonul a fost deszapezit manual. Ulterior, acesta a fost acoperit cu o prelata protectoare, achizitionata de ALPAB.

Precizam ca pana la ora meciului, programat maine, 16 februarie, gazonul va continua sa fie intretinut prin caldura, fertilizare si drenaj.

Gazonul de pe Arena Naţională, pregătit pentru meciul de mâine

Reamintim ca in data de 10 februarie, presedintele FRF Mircea Sandu si finantatorul FC Steaua Gigi Becali au inspectat Arena Nationala alaturi de Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la finalul vizitei acestia declarandu-se multumiti de starea gazonului“, se arată în comunicatul remis de către Primăria Capitalei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite