Prima de 20.000 €, o nouă păcăleală marca Becali?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Latifundiarul le-a promis  jucătorilor un bonus consistent dacă se vor califica în grupele Ligii Europa, însă el n-a achitat nici până azi primele din sezonul precedent. „Anul acesta mă interesează Liga Europa, vreau să jucăm finala! Se va roda echipa într-o competiţie europeană, vreau să luăm tot“, spunea recent Gigi Becali.

Până să ajungă în finala Ligii Europa, elevii lui Ilie Dumitrescu trebuie să se califice în grupe, iar pentru asta Gigi Becali i-a asigurat că vor primi un bonus care poate ajunge la 20.000 de euro dacă trec de elveţieni.

„Prima a fost anunţată de Ilie Dumitrescu în vestiar şi porneşte de la 5.000 de euro", a anunţat aseară Becali. ­Latifundiarul din Pipera le-a mai promis fotbaliştilor bonusuri substanţiale şi în ultimele două sezoane, însă s-a făcut că uită de ele în momentul în care jucătorii îl întrebau când îşi vor primi banii.

În vara anului trecut, după fiecare calificare succesivă în tururile preliminare din Liga Europa, Gigi Becali nu le-a acordat jucătorilor nicio primă. „Bonusul financiar e valabil doar dacă vor ajunge în grupe", susţinea latifundiarul.

Steaua a ajuns în grupe, Cristiano Bergodi a alcătuit tabelul cu recompense, fostul preşedinte Argăseală l-a semnat, însă jucătorii nu şi-au mai încasat niciodată banii. Fiecare fotbalist din lot avea de luat între 2.000 şi 15.000 de euro, în funcţie de cât a jucat. „Le dau prima la dreapta! Banii ăia pentru Liga Europa să-i aştepte mult şi bine, îi vor încasa doar dacă iau campionatul", a susţinut ulterior patronul Stelei.

Şi prima de ligă a creat scandal

În septembrie 2008, după ce echipa se calificase în grupele Ligii Campionilor, doar şase fotbalişti au încasat prima întreagă de 100.000 de euro pe care Becali le-o promisese tuturor. Adrian Neaga a fost atunci liderul revoltaţilor, el atacându-l pe Gigi Becali în faţa tuturor colegilor, motiv pentru care a şi fost dat afară ulterior de la echipă. 

"Avem un obiectiv clar, acela de a intra în Liga Europa. Va fi foarte important să nu primim gol pe Ghencea."
Ilie Dumitrescu
manager general Steaua

Ilie Dumitrescu se reîntâlneşte cu Sforza după 16 ani

-Antrenorii celor două echipe au jucat pentru naţionalele României şi Elveţiei la Mondialul din 1994, meci pierdut de tricolori cu 1-4. „Dumitrescu a fost un jucător bun şi, probabil, este şi un bun antrenor", a spus tehnicianul „lăcustelor".
-Ultimele prestaţii ale lui Bogdan Stancu i-au avertizat pe elveţieni, care şi-au luat măsuri speciale de precauţie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite