Preşedintele RCS&RDS: "Dacă nu scade preţul şi nu se schimbă condiţiile, nu mai licităm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Oprea, preşedintele RCS & RDS, susţine că nu va mai participa la o altă licitaţie pentru drepturile TV  dacă LPF nu decide să schimbe modalitatea de vînzare a pachetelor şi suma acestora. Totodată, acesta spune că a participat la această licitaţie pentru că a fost forţat de prezenţa rivalilor de la Romtelecom.

"Din punctul nostru de vedere, a fost o totală neconcordanţă între preţul cerut şi produsul oferit. Singurul motiv pentru care am decis ca totuşi să participăm şi să licităm pentru un pachet a fost prezenţa la licitaţie a principalului nostru concurent actual, Romtelecom. Dacă logica de apreciere va rămîne aceeaşi, interesul nostru nu se va modifica atît timp cît nu se schimbă produsul şi preţul ", a spus Alexandru Oprea pentru Ziarul Financiar.

O altă nemulţumire a celor de la RCS&RDS  este că pachetele cu numărul 8 sau 9, pentru televiziunile care emit în sistem terestru a fost cu aproape 25% mai mic faţă de celelalte: "Am fost nemulţumiţi şi de tratamentul inegal al participanţilor, pachetul 8 oferit cu preţ mult mai mic şi cu condiţii de eligibilitate care practic au eliminat concurenţa".

Grupul RCS&RDS a cumpărat pachetul 1 pentru 13.2 milioane de euro, Romtelecom a achiziţionat pachetul nr.2 pentru 12.9 milioane de euro, iar Antena 1 a luat pachetul 8 pentru 10.5 milioane.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite