Presa elveţiană: FC Basel este favorită cu Oţelul şi vrea să evite un start fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Basel este favorită în fața Oțelului şi vrea să evite un start fals", a titrat cotidianul elvețian Neue Zurcher Zeitung înaintea partidei FC Basel - Oţelul Galaţi, din grupa C a Ligii Campionilor.

Munteanu încearcă să scoată Oţelul din pasa neagră în care a intrat şi speră ca echipa sa să fie surpriza plăcută a grupei", a scris NZZ.

Ziarul Neue Zurcher Zeitung a făcut un portret al antrenorului Dorinel Munteanu, cu titlul "Plămânul conduce Galaţiul", făcând referire la uriaşa sa capacitate de efort când era jucător. "Munteanu era un truditor şi avea plămâni de oțel. Oţelul este o echipă de provincie, care trebuie să se impună cu mijloace modeste. Jocul fizic a dus Oţelul spre succes. Munteanu a construit o echipă tânără, a motivat jucători fără nume, unii dintre ei luaţi de la echipe de Liga a II-a", a scris NZZ.

Cotidianul Basler Zeitung a notat că Oţelul Galaţi a extins dominaţia provinciei în campionatul intern, câştigându-şi respectul în România. "La meci sunt aşteptaţi 30.000 de spectatori", a comentat Basler Zeitung.

Ziarul 20 Minuten prezintă într-un material declarațiile contradictorii apărute în presa română între patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, şi antrenorul Dorinel Munteanu (Oțelul Galați), ultimul fiind acuzat de trucarea unor partide. "Sunt vorbele unui om bolnav", le-a răspuns Munteanu jurnaliştilor elveţieni legat de acest subiect.

Badische Zeitung a notat că echipa elveţiană trebuie să evite surprizele neplăcute. "FC Basel are şanse realiste la locul 3 în grupă şi joacă primul meci cu cea mai slabă echipă din urna a patra. Basel este favorită şi are ocazia să ducă lucrurile pe făgaşul normal", a scris BZ.

Întrebat de jurnaliști dacă își amintește de incidentul de anul trecut, când de nervi antrenorul echipei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a spart geamul de plexiglas al băncii de rezerve, tehnicianul FC Basel, Thorsten Fink, a glumit: "Geamurile sunt de bună calitate. Oricum, cred că Dorinel Munteanu îşi ţine mai bine nervii sub control. Dar dacă se întâmplă din nou, e un semn că iar am jucat bine".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite