Premiile „Ioan Chirilă“ înfruntă criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Chirilă
Ioan Chirilă

A devenit o tradiţie ca, la sfârşit de noiembrie, vârfurile jurnalismului sportiv să fie celebrate în cadrul galei premiilor ce poartă numele celui mai mare cronicar din domeniu: Ioan Chirilă.

„Premiul «Ioan Chirilă» este un brand care la rândul lui înseamnă o instanţă pe care nimeni nu a cutezat s-o conteşte", a spus soţia fostului mare ziarist, Iarina Demian. Cu un juriu în care se regăsesc mari nume ale publicisticii româneşti, precum Cristian Tudor Popescu, Florin Iaru, Nichita Danilov, Mircea M. Ionescu sau Ioan Groşan, aceste distincţii sunt o garanţie a valorii laureaţilor.

Iarina Demian este membru al juriului şi preşedinte al Fundaţiei ArtEST, organizatorul evenimentului. Iniţiate în 2005, Premiile „Ioan Chirilă" reuşesc, nu fără dificultăţi, să traverseze şi vremurile tulburi ale acestor ani. „Bani se găsesc mai ales pentru evenimente mondene sau cele care stârnesc curiozitatea flămândă a oamenilor", a afirmat Iarina Demian.

În această seară, la Hotelul Athenee Palace, în cadrul celei de-a şasea gale a evenimentului, vor fi acordate premii pentru editorialistul anului, reporterul anului, emisiunea TV a anului şi fotografia anului. Acestora li se adaugă premiul special pentru carte, premiul de excelenţă pentru întreaga carieră, premiul „Talentul Anului" pentru cel mai bun autor de cronici neprofesioniste şi premiul pentru cel mai bun sportiv sau echipă a anului.

Nominalizări la cele mai importante premii

Editorialistul anului: Radu Paraschivescu (ProSport / Adevărul), Cătălin Tolontan (GSP), Maria Andrieş (GSP), Adrian Georgescu (Freelancer), Viorel Moţoc (Academia Caţavencu), Matei Udrea (ProSport)

Reporterul anului: Răzvan Rotaru (Ex-GSP), Decebal Rădulescu (GSP), Dan Filoti (ProSport), Dan Udrea (GSP)

Emisiunea TV a anului: Replay (TVR 2), Băieţii de la 7 (Dolce), Fotbal European (Digi Sport), Fanatik (Digi Sport)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite