Prea mici pentru un „Teatru“ atât de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii au făcut eforturi disperate pentru a-l opri pe Nani, însă Manchester United a învins din nou Oţelul, aşa cum o făcuse şi la Bucureşti
Gălăţenii au făcut eforturi disperate pentru a-l opri pe Nani, însă Manchester United a învins din nou Oţelul, aşa cum o făcuse şi la Bucureşti

Pe „Teatrul Viselor“, Oţelul a jucat curajos, mai bine decât la Bucureşti, însă a pierdut tot cu 0-2, fiindcă n-a crezut în niciun moment că ar putea obţine mai mult.

Dorinel Munteanu şi elevii său au făcut, aseară, decontul. După un sezon trecut în Liga I, plin de scandaluri şi sacrificii, gălăţenii şi-au văzut visul cu ochii: au jucat pe „Old Trafford", în faţa lui Manchester United şi a 76.000 de spectatori. Fără îndoială, momentul de glorie pentru majoritatea fotbaliştilor gălăţeni. Şi în foarte multe clipe ale meciului, jucătorii români s-au ridicat la înălţimea standardelor impuse de Liga Campionilor.

 Manchester ne-a luat tare din primele minute. Valencia a dat gol în minutul 8, după o fază frumoasă la care au mai participat Owen şi Jones, iar gândurile că tabela de marcaj o va lua razna au început să bântuie tabăra română. Nu a fost cazul însă. Oţelul a avut o ocazie imediat după golul „diavolilor". Pena a trimis cu capul, periculos, pe lângă poarta lui De Gea.

Sergiu Costin, impecabil

În continuare, United a păstrat mingea, ajungând să aibă o posesie, undeva, pe la 70%, dar cam atât. Asta şi pentru că Sergiu Costin a trecut de la derby-urile săteşti cu Ceahlăul, pe când era în tricoul Bistriţei, la o seară de gală, în Anglia. Căpitanul Oţelului a ras cam tot ce a ieşit în faţa lui, cu câteva tacklinguri de acolo, de la mama lor, din „Insulă". 

Oamenii lui Dorinel au văzut că se poate, iar în repriza secundă parcă au prins mai mult curaj. Din păcate, nu şi inspiraţie la finalizare. Râpă nu a ajuns la o pasă bună în adâncime, iar Frunză a prins un şut bun de la distanţă. E adevărat că acelaşi Costin (a luat aseară un „galben" şi ratează meciul următor cu Basel) a mai scos o minge de pe linia porţii, dar impresia jocului bun a continuat. Gălăţenii au insistat în ofensivă şi au obţinut lovituri libere prin care să aducă mai mulţi oameni în careu. Totul spre mirarea englezilor, care, cu siguranţă, nici nu pot pronunţa numele formaţiei cu care Manchester a evoluat aseară.

Deviere cu ghinion pentru Sârghi

Din păcate, pe final, Rooney a făcut 2-0, ajutat de Sârghi, cu o deviere. Pe lângă micuţa galerie a Oţelului, de câteva sute, deplasată la faţa locului, românii au mai fost aplaudaţi şi de alte zeci de mii de britanici. Cifrele sunt însă reci. Meci bun, rezultat prost, continuarea în Europa, compromisă.

Manchester United: De Gea - Fabio, Ferdinand, Evans (Fryers 89), Jones - Valencia, Anderson (Park Ji Sung 81), Nani - Rooney, Berbatov, Owen (C. Hernandez 11).
Antrenor: Sir Alex Ferguson

Oţelul Galaţi:  Grahovac - Râpă, Sârghi, Sg. Costin, Sălăgeanu - I. Filip, Giurgiu (Paraschiv 82) - Antal (Iorga 61), Neagu,
S. Ilie (Frunză 53) - Pena.
Antrenor: Dorinel Munteanu
Goluri: Valencia 8, Rooney 87
Stadion „Old Trafford": 76.000
Arbitru: Marijo Strahonja (Croaţia)

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite