Povestea unui jucător de la Pandurii: "Inter m-a transferat pe 7 mingi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Componentul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Dan Nistor, a declarat într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului din Liga I că a ajuns fotbalist fără să fi făcut juniorat la o echipă de juniori şi că la Rucăr a fost remarcat de Benone Lazăr, fiind transferat atunci în schimbul a 7 mingi.

"M-am apucat de fotbal pe la 15 ani, era cam târziu, însă asta din cauza lipsei posibilităţilor financiare. Nu am putut merge la o şcoală de fotbal aşa că am sărit peste cea mai importantă etapă din viaţa unui jucător de fotbal. Nu cred că se vede sau că mă afectează acest lucru, antrenorii spun că sunt talentat şi de aceea cred că suplinesc lipsa junioratului. Dar a contat puţin că mi-a lipsit junioratul, nu îmi e mai greu dar toată lumea întreabă. Însă nu aveam probleme deloc cu pregătirea, eram de la ţară şi acolo alergam mult. La început m-am adaptat mai greu nefiind obişnuit cu antrenamente în fiecare zi şi cu programul acela de pregătire, plus că aveam şi şcoala de făcut", a spus mijlocaşul în vârstă de 22 de ani, care a debutat în acest sezon în Liga I.

Nistor a povestit despre parcursul său în fotbal, precizând că s-a temut că nu va avea ocazia să joace în Liga I, când Internaţional Curtea de Argeş a renunţat la locul în primul eşalon. "Jucam la o echipă din campionatul judeţean, la Rucăr, la 15-16 ani, şi la finala Cupei României pe judeţ la un meci între Rucăr şi FC Argeş II am fost remarcat de Benone Lazăr care m-a convins să vin la echipa dânsului şi a dat pe mine 7 mingi.

La Rucăr jucasem doar un an şi în acel sezon am plecat la Internaţional care au promovat în Liga a III-a. După un an la Internaţional am evoluat apoi la Câmpulung, unde am fost împrumutat de cei de la Piteşti şi apoi am venit la Dacia Mioveni unde an jucat şi anul acesta. Mioveniul era în Liga I când am venit eu dar nu am jucat atunci. Mi-a plăcut foarte mult, mai puţin cartea dar am făcut şi şcoală. Mi-a plăcut să joc, antrenorii mă încurajau, spuneau că am talent şi că dacă mă pregătesc pot ajunge la prima ligă. Sincer, nu-i credeam atunci! Acum când am făcut acest pas şi am revenit la Internaţional m-am bucurat sperând că voi juca în prima ligă. Când am aflat că se renunţă la locul din liga I am fost supărat că am crezut că aici vor fi alţi jucători şi se va renunţa la unii dintre noi. Am crezut atunci că şansa mea de a juca în Liga I s-a irosit. Antrenorul a avut încredere în mine şi aşa am debutat la Liga I şi am jucat titular. Sper să nu-i înşel aşteptările şi să demonstrez în continuare. N-am ştiut că voi fi titular până cu o oră înainte de meci", a explicat el, conform prosport.

Mijlocaşul a mai spus că îşi întreţine familia din banii câştigaţi la Pandurii şi că îşi doreşte să facă de aici pasul către o echipă mai mare: "Din banii pe care îi câştig acum le dau şi părinţilor, îi ajut de fiecare dată cât pot de mult pentru că tata e şomer şi mama lucrează la un orfelinat. La Târgu Jiu îmi propun să stau mult, să joc bine şi apoi să am oferte şi să plec la o echipă mare", a adăugat Dan Nistor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite