Porumboiu îşi mutilează propria echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porumboiu (stânga) râde acum cu Hizo, de parcă nu s-a certat niciodată cu el
Porumboiu (stânga) râde acum cu Hizo, de parcă nu s-a certat niciodată cu el

Finanţatorul l-a făcut praf pe Şumudică, antrenorul pe care tocmai l-a demis pentru a-l înlocui cu Hizo, un tehnician pe care îl desfiinţase în ianuarie.

Vasluiul nu va lua titlul în acest sezon de Liga I, însă, cu siguranţă, poate lua un alt titlu, cel de cea mai haotică echipă din România!

Numai o simplă trecere în revistă a evenimentelor petrecute în ultima perioadă reflectă harababura care domneşte la trupa finanţată de Porumboiu. Acesta şi-a irosit banii, aducând 20 de jucători. Ei au făcut pregătirea de vară cu un antrenor, Augusto Inacio, care a fost dat afară cu câteva zile înainte de startul campionatului. În locul portughezului a fost angajat Marius Şumudică, un tehnician cu un CV modest, care trebuia să facă din Vaslui o pretendentă la titlu, iar asta peste noapte.

Eşecul a fost previzibil. La fel de previzibil a fost faptul că, respectând „tradiţia", Porumboiu îl va face praf pe Şumi după ce îl va da afară, la fel cum a procedat cu toţi foştii săi angajaţi.

„Ştia doar «să moară mama»"

Ieri, patronul a explicat „strategia" care a dus la aducerea lui Şumudică. „Cineva m-a sugerat să-l schimbăm pe Inacio, iar eu, ca prostul, m-am conformat şi l-am luat pe unul care nu ştia altceva decât «să moară mama». Şumudică m-a lăsat într-un rahat atât de mare, încât nu mai pot să ies. Bine, joi e ziua mea şi o să mă stropesc puţin cu şampanie. Poate aşa mă curăţ", şi-a început Porumboiu tirada.

Apoi a povestit cum erau şedinţele de pregătire sub comanda lui Şumi: „Jucătorii se antrenau cu telefoanele mobile în jambiere. Aşa ceva n-am mai văzut. Şumudică a distrus această echipă".

Prost în ianuarie, bun în septembrie

Aproape sigur, noul antrenor al galben-verzilor va fi Viorel Hizo, adică acelaşi om care era dat afară de la echipă în luna ianuarie, după un scandal monstru.
Atunci, Porumboiu i-a reproşat tehnicianului că s-a solidarizat cu jucătorii care au intrat în grevă japoneză pe motiv că nu erau plătiţi. În plus, finanţatorul a spus că a fost jignit de Hizo.

„S-a comportat cu mine cum s-a comportat Gerlem cu el. Nu vreau să mai fiu înjurat. Nici dacă eşti Mourinho nu poţi să mă înjuri", a spus Porumboiu la vremea respectivă.

Sabrin Sburlea: „N-am fost bătut, doar înjurat"

După înfrângerea din Cupă cu FC Botoşani (0-1), Adrian Porumboiu s-a repezit la atacantul său, Sabrin Sburlea, autorul unor mari ratări. Deşi s-a spus că jucătorul a fost pălmuit de patron, Sburlea neagă această variantă. „Domnul Porumboiu mi-a reproşat jocul slab, dar nu m-a lovit. Într-adevăr, a venit spre mine, dar m-am ferit, iar el doar m-a înjurat", a povestit Sburlea. „Lui Sburlea doar i-am reproşat atitudinea din timpul jocului, fiindcă, la final, el făcea schimb de tricouri cu adversarii, de parcă jucaserăm cu Milan", a comentat şi Porumboiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite