Porumboiu dă FIFA în judecată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul moldovenilor este supărat pe membrii forului internaţional, care i-au dat interdicţie la transferuri după cazul Ljubinkovici. FIFA a decis că Marko Ljubinkovici trebuie să primească de la galben-verzi daune în valoare de 500.000 de euro.

Finanţatorul Adrian Porumboiu vrea să dea FIFA în judecată pentru verdictul pe care FIFA l-a dat în procesul dintre FC Vaslui şi Marko Ljubinkovici. Jucătorul sârb i-a reclamat pe moldoveni că nu i-au respectat contractul şi a câştigat daune de 500.000 de euro. Cu această ocazie, gruparea lui Porumboiu a primit şi interdicţie la transferuri pentru două luni.

„Problema Ljubinkovici nu ne aparţine nouă. El a plecat de capul lui în vara anului trecut. Acum, FIFA îi dă câştig de cauză şi, pe lângă faptul că trebuie să-i dau 500.000 de euro, nici nu am dreptul la transferuri două luni. Nu aveau voie să ne blocheze. Este o hotărâre dementă şi de aceea mergem până la a da în judecată FIFA. Acum am contestat la TAS hotărârea FIFA, însă degeaba îmi dă câştig de cauză luna viitoare pentru că nu mă ajută cu nimic deoarece până atunci se încheie perioada transferurilor", a declarat Adrian Porumboiu.

Fostul arbitru crede că, de fapt, echipa sa este victima unui război dintre FRF şi LPF, în urma căruia cazul Ljubinkovici n-a putut fi rezolvat. „Suferim din cauza unui război care nu-i al nostru. Acum un an, Dragomir şi Lupescu se certau pe comisiile de judecată. Nu ştiau de cine aparţin, iar cazul nostru n-a fost rezolvat. Scandalul are acum un efect nedorit asupra lui FC Vaslui, fără vreo cauză justă. Însă sunt hotărât să merg până la capăt", a conchis finanţatorul moldovenilor.

Gerlem nu mai poate fi vândut

Pe lângă Ljubinkovici, Porumboiu mai are şi un alt motiv pentru a da FIFA în judecată: nu-l poate vinde pe brazilianul Gerlem. Acesta a fost exclus din lot după ce l-a criticat virulent pe antrenorul Viorel Hizo, iar patronul este conştient că jucătorul nu mai are niciun viitor la FC Vaslui. Dar nici nu vrea să-l lase să plece liber de contract întrucât a cheltuit aproximativ un milion de euro cu el, 600.000 de euro costân­du-l numai aducerea lui de la Farul.

"Cum să-i dăm drumul gratis lui Gerlem? Şi cu milionul de euro pe care l-am plătit pe el ce se întâmplă?"
Adrian Porumboiu finanţator FC Vaslui

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite