Porumboiu e „devoratorul“ de antrenori! Vezi cifra incredibilă pe care a atins-o duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu (stânga) n-a mai avut răbdare cu Marius Şumudică
Adrian Porumboiu (stânga) n-a mai avut răbdare cu Marius Şumudică

Patronul moldovenilor n-a câştigat niciun trofeu, dar a „realizat“ o altă „performanţă“ din 2002.

 De când a intrat în fotbal, în 2002, Porumboiu a schimbat 21 de tehnicieni. Ultima sa victimă: Marius Şumudică.  

Patronii din Liga I par să fie masochişti! Aduc jucători pe bandă, plătesc salarii mari, iar apoi dau cu piciorul la propria investiţie, angajând antrenori fără performanţe, dar de la care pretind trofee.

Exemplul Vasluiului e elocvent. Adrian Porumboiu a adus vreo 20 de fotbalişti în această vară, iar apoi, în stilul său caracateristic, a început să „jongleze" cu antrenorii. Mai întâi, l-a dat afară pe Augusto Inacio, un tehnician cu un bilanţ pozitiv cu care echipa efectuase aproape întreaga perioadă de pregătire. În locul lusitanului a fost adus, cu câteva zile înainte de startul campionatului, Marius Şumudică. Adică un antrenor cu un CV modest, care trebuia să facă dintr-un lot lipsit de omogenitate unul de locul 1, şi asta peste noapte!

iordănescu l-a refuzat

Cum Şumi n-avea bagheta magică la el, aventura sa la Vaslui s-a încheiat duminică seară, după 1-2 la Braşov. Tehnicianul de 41 de ani a rezistat nouă etape pe banca galben-verzilor, perioadă în care a adunat patru victorii, trei remize şi două înfrângeri, iar în Europa n-a putut trece de play-off-ul Ligii Europa.

Cum Porumboiu şi Şumudică s-au înţeles de comun acord să rezilieze contractul, primul a scăpat de plata unei despăgubiri de 300.000 de euro. Iniţial, finanţatorul a dorit să-l numească pe Edi Iordănescu, secundul lui Şumi, în funcţia de principal.

„M-am înţeles cu domnul Porumboiu că mă voi ocupa de echipă până când dânsul va găsi o soluţie. Nu pot accepta propunerea dânsului de a continua, fiindcă i-am promis lui Şumudică un lucru: voi sta la Vaslui cât va sta şi el. Pentru mine, cuvântul şi onoarea sunt mai presus decât orice oportunitate profesională", a declarat Edi Iordănescu.

Cine vine la „tăiere"?

În această situaţie, patronul moldovenilor s-a orientat spre alte piste. Prima variantă ar fi readucerea lui Dorinel Munteanu la Vaslui, tehnician care a fost dat afară de la club după un scandal urât în care Porumboiu l-a acuzat că ar fi vândut un meci cu Steaua! Pe lista omului de afaceri se mai află Ilie Stan, actualmente la Concordia Chiajna, dar şi Sorin Cârţu şi Viorel Hizo, amândoi liberi de contract. 

"Nu-l dau afară pe Şumudică. Toată lumea mă întreabă asta, dar spun clar: nu-l dau afară! Poate să-mi dea şi două palme că tot nu-l dau afară.''
Adrian Porumboiu  13 septembrie 2012

Gigi: „Are p...la mică"

Plecarea lui Şumi de la Vaslui l-a amuzat pe Gigi Becali. Acesta s-a „răzbunat" imediat pe singurul tehnician care a bătut Steaua în acest sezon de Liga I. „L-am sunat şi i-am cântat că are p...la mică! A râs şi el şi mi-a zis că s-ar întoarce la Rapid, dacă Sabău e dat afară", a povestit Gigi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite