„Portavoce“ pentru Gigi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi păstra postul şi din vară, Cîrţu face orice să intre în graţiile patronului: l-a „pârât“ pe Szekely la Becali şi a trecut la ameninţări la adresa jucătorilor. Disperat să câştige Cupa României pentru a rămâne în Ghencea, „Sorinaccio“ a început să pună presiune pe fotbalişti.

Sorin Cîrţu a aflat care e „secretul" longevităţii în Ghencea. Simplu: trebuie să fii pe placul lui Gigi Becali. Cum poţi îndeplini acest „obiectiv"? Pe termen lung: prin rezultate. Totuşi, având în vedere că a ajuns de puţin timp în Ghencea, „Sorinaccio" a găsit o „scurtătură". Tehnicianul de 55 de ani nu numai că nu iese din cuvântul patronului, dar chiar a adoptat un discurs, aproape identic, cu cel al latifundiarului! „Adevărul" prezintă trei episoade elocvente în acest sens.

Şi-a desfiinţat jucătorii

Cîrţu vrea să-l convingă pe Gigi Becali că eventualele eşecuri până la finalul sezonului nu i se pot imputa. În acest sens, el i-a transmis finanţatorului că responsabili pentru situaţia actuală din Ghencea sunt antrenorii care au pregătit echipa până la sosirea sa, dar şi jucătorii, pe care nu s-a sfiit să-i pună la zid. Mai mult, „Sorinaccio" a pus presiune pe elevii săi, ameninţând că mulţi dintre ei trebuie să plece. „Sunt unii aici care nu conştientizează ce tricou îmbracă. E inadmisibil să fii atât de departe de titlu şi de locul doi. Dacă nu ne calificăm în finala Cupei României ar trebuie ca toţi jucătorii să fie daţi afară", a punctat tehnicianul.

L-a „turnat" pe Szekely

Un alt eveniment reprezentativ pentru modul în care Sorin Cîrţu îi ţine isonul lui Becali este conflictul dintre Janos Szekely şi staff-ul medical. Antrenorul a aflat despre ceartă de la doctorul echipei, iar apoi s-a dus la mijlocaş pentru a avea o discuţie cu el. „Iani" şi-a cerut scuze şi l-a rugat pe Cîrţu să dea uitării acest episod.

Rezultatul? Tehnicianul a întocmit un referat negativ despre Szekely, unul dintre jucătorii pe care Becali nu-i are la inimă, pe care l-a înmânat direct latifundiarului! „Eu am povestit exact ce s-a întâmplat. Rămâne la latitudinea conducerii ce decizie se va lua în cazul lui", a admis „Sorinaccio".

Fără cuvânt la transferuri

Cîrţu evită să se implice în treburile managerului, tocmai pentru a nu intra în conflict cu patronul. Tehnicianul a aflat din presă despre transferul lui Mihai Costea şi a afirmat, de mai multe ori, că el este un simplu angajat şi nu se poate opune schimburilor de jucători. „Patronul decide pe cine vinde şi pe cine ia. Nu pot să hotărăsc eu asta", a mai explicat antrenorul.

"Cîrţu e antrenor, răspunde la echipă, dar el e angajat, n-are cum să ia decizii peste patron. "
Gigi Becali
patron Steaua

"Dacă nu batem Timişoara, nu mai avem şanse la primele două locuri."
Sorin Cîrţu
antrenor Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite