Ploieştenii, „gazaţi“ în doar patru minute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapidul şi-a anunţat candidatura la câştigarea Cupei României după ce au umilit Petrolul cu 5-0. Petroliştii nu au rezistat jocului sufocant practicat de elevii lui Şumudică, care şi-au asigurat un avantaj de trei goluri încă din prima repriză. Marcos Antonio a fost omul meciului.

Giuleştenii au demonstrat, şi aseară, că pentru ei Cupa României rămâne un obiectiv la fel de important precum titlul de campioană.Şi jucătorii au conştientizat că pot scrie o nouă pagină de istorie pentru Rapid.

Cu gândul la prima promisă de patronul George Copos, de 10.000 de euro de jucător dacă vor câştiga finala, elevii lui Şumudică au făcut spectacol şi au tranşat meciul încă din start.

În patru minute, Rapid şi-a asigurat un avantaj consistent în faţa Petrolului, o echipă care în 1995 le-a suflat trofeul de sub nas după ce s-au impus după loviturile de departajare. Sburlea, Grigorie şi Marcos Antonio şi-au umilit fostul coleg, Andrei Marinescu, ajuns acum în poarta Petrolului, pe care l-au executat fără remuşcări, de trei ori, în prima repriză.

Spectacol a fost şi în tribune. Feriţi de ochii forţelor de ordine, ultraşii au pătruns cu torţe, arena din Giuleşti fiind acoperită minute bune de o mare de fum.

Giuleştenii au încheiat meciul la pas. Marcos Antonio a reuşit „dubla", marcând şi în startul reprizei secunde, astfel că scorul a ajuns la 4-0. Rezultatul final a fost stabilit de Cesinha (80), care a desăvârşit umilinţa „găzarilor".

Alb-vişiniii s-au impus clar, chiar dacă Şumudică a menajat mai mulţi jucători. Bornescu, Cesinha, Bozovici şi Cassio au fost doar rezerve.

Rapid  5

Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Marius Constantin (Glauber 46), Ezequias - Mihai Roman (Cesinha 46), Grigorie (Răduţă 58), Lazăr, Frunză - Spadacio, Sburlea. Antrenor: Marius Şumudică

Petrolul  0

Marinescu - Cîrjă, Stegaru (Plecănciuc 61), Bozga, Pompiliu Stoica - Benga,  Neagoe (Gafiţa 24) - Budescu, Enescu, Opriţa - Daniel Stan (M. Ene 46). Antrenor: ValeriuRăchită

Marcatori: Sburlea 15, Grigorie 17, M. Antonio 19, 50, Cesinha 80

Stadion „Valentin Stănescu": 7.000

Arbitru: Ionel Ivan

CFR, chinuită la Arad

Elevii lui Sorin Cîrţu s‑au chinuit până şi cu ACU Arad pentru a obţine calificarea în optimile Cupei României. Clujenii sunt de nerecunoscut în această toamnă. Fac puncte în Liga Campionilor, dar nu sunt în stare să învingă în 90 de minute nici măcar ocupanta locului 8 în seria a doua a ligii secunde.

Doar o bară prin Emanuel Kone au avut vişiniii, chiar dacă adversarii de-abia alergau după minutul 70! Până la urmă, CFR Cluj, formaţia care a câştigat ultimele trei ediţii ale Cupei României, a obţinut calificarea prin golul lui Bud (116), după centrarea lui Hora.

ACU Arad  0

Paul (Rusu 52) - Bilia, Nicolau (Roşca 78), Niculescu, Aldea - Gligor, Lupaşcu, Bundea, Ciubăncan - Dragoş, Băd (Gheju 46). Antrenor: Costel Bogoşel

CFR Cluj 1

Stăncioiu - Tony, N. Diogo, I. Rada, Edimar- Costa (E. Kone 46), Kivvu, Peralta,Veloso (Hora 85) - Batin (Bud 61), Anselmo. Antrenor: Sorin Cîrţu

Gol: Bud 116

Stadion „Francisc Neumann": 2.000

Arbitru: Florin Marcu

Cupa României 16-imi

Ieri

Voinţa Sibiu (L2) - Gaz Metan    3-1

Buican 34, Beza 103, Popa 104 / Marco 37

Sibienii din liga a doua au furnizat prima surpriză a şaisprezecimilor Cupei. La medieşeni nu a evoluat golgheterul Eric. "Le-am dat şansa fotbaliştilor care au jucat mai puţin în campionat să demonstreze că merită să intre în prima echipă. Se pare însă că mai au mult de lucrat", a spus antrenorul celor de la Gaz Metan, Cristi Pustai.

«U» Cluj - Victoria Brăneşti    1-0 Piţ 48

Din minutul 47, echipa ilfoveană a jucat cu un om mai puţin. Arbitrul Tudor l-a eliminat pe fundaşul Iacob pentru un fault dur la marginea careului mare făcut asupra lui Machado. Antrenorul Victoriei Brăneşti a fost foc şi pară pe elevii săi. "Nu ai ce să faci cu jucători care acum trei ani vindeau carne în măcelărie. Am venit 500 de kilometri până la Cluj ca să nu facem nimic", a spus Ilie Stan.

Univ. Craiova - M. Lupeni (L2)  5-0

Găman 10, Ologu 43, A. Roman 51, Gângioveanu 63, 84

Oltenii nu s-au înghesuit să vadă întâlnirea cu ocupanta locului 13 din Liga 2 (seria 2). Astfel, s-a consemnat cea mai redusă asistenţă de la revenirea lui Victor Piţurcă în Bănie (6.000 de spectatori). Jucătorii olteni s-au impus fără prea mari eforturi. A rezultat un antrenament util cu public. Spre final, „minerii" antrenaţi de Ionel Augustin au început să gâfâie serios din cauza pregătirii fizice precare.

Azi

Juventus (L2) -  Timişoara  16.00
Chivulete - Ghinguleac, B. Gheorghe

Urziceni - Delta Tulcea (L2)  16.00
Istrate - Stănescu,  A. Constantinescu

Alro Slatina (L2) - FC Vaslui  16.00
G. Ionescu - I. Popa, Fl. Ungureanu

Sportul - CS Otopeni (L2) 16.00
L. Rusandu - V. Marinescu, V. Avram

Silvania (L2) - Tg. Mureş  16.00
D. Monea - Z. Szekely, I. Timar

Bistriţa - Astra II  (L2) 16.00
P. Unimătan - G. Bârjac, I. Babadac

Pandurii -  V. Constanţa (L2)   18.30 Sport.ro
M. Balaci - Ad. Vidan, C. Savu

Dinamo - Ceahlăul (L2)  20.30

Pro TV

M. Drăgănescu - Cr. Nica, Ed. Crângaşu

Mâine

C. Brazi (L3) - FC Braşov  16.00
M. Bordean - D. Iliescu, B. Velicu
Astra - Oţelul 18.30

Sport.ro

S. Colţescu - A. Oniţa, M. Orbuleţ
CFR Craiova (L2) - Steaua  20.30

Pro TV

Comănescu - Păunescu,  Nicoară

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite