„Plec de la Rapid. Fanii sunt puşi să mă înjure!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bornescu, Duarte, Roman, Ricardo Fernandes, Mardare şi Răduţă, pe lista neagră
Bornescu, Duarte, Roman, Ricardo Fernandes, Mardare şi Răduţă, pe lista neagră

După ce suporterii l-au huiduit tot meciul cu FC Braşov, Dani Coman a aruncat cu telefonul în autocar, sub ochii lui Marius Şumudică. Portarul a acuzat că sunt interese ca el să nu apere. Portarul a răbufnit în autocar spunând că e gata să renunţe la Rapid! Peste noapte, Dani s-a răzgândit şi a anunţat că-şi va încheia cariera în Giuleşti. În iarnă, Şumi va renunţa la Bornescu.

Scandalul Bornescu - Coman se resimte din ce în ce mai mult în vestiarul Rapidului. Dani a fost înjurat de fani la Braşov, iar echipa a pierdut cu 2-0. La final, portarul a făcut scandal.Mai întîi în declaraţii: „Credeam că mă întorc acasă, dar n-a fost aşa. Nu mai recunosc nimic din ce-am lăsat la Rapid. Din păcate, unii oameni nu au caracter!", a tunat portarul. Ajuns în autocar, Coman a purtat o discuţie aprinsă cu Marius Şumudică. „Dani, nu te mai gândi la suporteri când joci! Te înjură, asta e, mergi mai departe. Ce faci acum? Nu mai aperi că te înjură suporterii?", i-a zis antrenorul. „Plec, nu mai suport să joc aşa. Ce au suporterii cu mine?! Sunt puşi să mă injure!", i-a replicat portarul, care consideră că există interese ca Bornescu să fie titular în Giuleşti.

De furie, Coman a avut o reacţie exagerată în faţa tehnicianului, aruncând telefonul, gest care l-a lăsat mut pe Şumudică. Antrenorul l-a luat totuşi în braţe pe Dani şi i-a cerut să se calmeze. 

S-a sucit peste noapte

A doua zi, după meci, Coman s-a liniştit. „Recunosc că a fost un moment de nervozitate din partea mea. Vreau să ştiţi însă că nu pe mine mă afectează situaţia, întreaga echipă are de suferit din cauza unor anumiţi suporteri. Dacă regret gestul de la Braşov? Nu, nu regret nimic din tot ceea ce fac", a punctat Coman.

Portarul a precizat că are de gând să semneze chiar prelungirea contractului cu alb-vişiniii, scadent în vara lui 2013: „Eu nu voi ceda presiunilor, sunt puternic. Chiar dacă situaţia nu-mi convine, voi merge mai departe. Sunt dispus chiar să semnez prelungirea contractului cu Rapid, iubesc acest club".

În iarnă, Marius Şumudică îl va declara transferabil pe Mircea Bornescu, pentru a nu mai exista tensiuni în lot. „Nu se mai poate aşa, trebuie să avem linişte la echipă", i-a spus antrenorul lui Dinu Gheorghe. „Conducerea clubului, antrenorii, decid dacă e nevoie de Coman. Dani nu trebuie să ia în seamă anumiţi oameni care-l contestă. El trebuie să înţeleagă că în fotbal, concurenţa aduce progresul. În iarnă vom vedea ce trebuie de făcut", a spus şi „Vamă".

Sărbători de iarnă diferite pentru rapidişti

Conform unei înţelegeri făcute înainte de startul campionatului, Marius Şumudică va prezenta, în câteva zile, raportul turului în faţa Consiliului de Administraţie al clubului. „Săptămâna acesta a decisivă pentru mulţi", a anunţat antrenorul la sfârşitul meciului cu Braşov.
Tehnicianul giuleştenilor are de gând să-i treacă pe lista de transferuri pe Bornescu, Rui Duarte, Roman, Ricardo Fernandes, Mardare şi pe Răduţă. Şi pentru antrenorul Şumudică iarna nu se anunţă liniştită şi e conştient de acest lucru: „Îmi trece prin cap orice legat de viitorul meu în fotbal. Este posibil orice, dar nu este cazul să ne lamentăm acum".

Marius Şumudică a vrut iar să demisioneze!

Marius Şumudică a cedat după meciul cu Braşov, iar în autocar l-a anunţat pe Dinu Gheorghe că pleacă de la Rapid! Preşedintele a reuşit după îndelungi discuţii să-l facă să se răzgândească. Şumudică anunţase încă de la conferinţa de presă că are postul în pericol: „Îmi trece prin cap orice legat de viitorul meu în fotbal!". Nu e prima dată când Marius Şumudică spune că demisionează. Şi înaintea meciului cu Universitatea Cluj, tehnicianul alb-vişiniilor le-a spus jucătorilor că pleacă, dacă ei nu înving în acel meci. Cum giuleştenii au câştigat, antrenorul s-a răzgândit.

Dinu „Vamă": „Augustus trebuie retrogradat!"

Augustus Constantin Foto: mediafax

Augustus Constantin Foto: mediafax

„Centralul" a făcut praf meciul FC Braşov - Rapid:  n-a dat penalty la Herea şi i-a eliminat uşor pe Lazăr şi pe Cassio. Preşedintele Rapidului a avut destule motive de nervozitate după meciul de la Braşov. Dincolo de rezultat, şi de prestaţia lamentabilă a giuleştenilor, „Vamă" a fost iritat la maximum şi de prestaţia arbitrului Constantin.

Până atunci, Dinu Vamă ştie cum să-şi rezolve problemele. „O să ţip şi eu ca alţii", a spus, ironic, boss-ul din Giuleşti, care a continuat: „Jaf  la drumul mare! Jaf armat!". Preşedintele giuleştenilor cere scoaterea „centralului", dar şi a asistentului Nica, din lotul A.
„N-a văzut o lume întreagă ce s-a întâmplat? Penalty, două eliminări aiurea... ce să fac? Aştept şi eu aceleaşi măsuri ca după meciul Rapid - Pandurii, adică arbitrii să fie scoşi din lotul A. Sunt aceleaşi greşeli, nu? Dacă noi nu ţipăm, nu strigăm, nu se întâmplă nimic!", a atacat preşedintele giuleştenilor.

„Unii ne vor în afara Europei"

Acesta face apel la preşedintele FRF, Mircea Sandu să-l scoată din arbitraj pe asistentul Cristian Nica. „Sandu Mircea să se uite la aceste faze şi să ne spună ce trebuie să facem. Nica trebuie să dispară din arbitraj. A luat cinci decizii greşite contra noastră, dintre care două au fost capitale. Mircea Sandu trebuie să ia o decizie", solicită „Vamă".
Dinu Gheorghe crede că eliminările lui Lazăr şi a lui Cassio au fost comandate. „Unii ne vor pe noi în afara Europei, se fac indirecte. În retur vor fi lucruri grave, o să vedeţi! Ce să cred eu când noi mergem acum la Vaslui fără doi jucători de bază?", s-a întrebat, retoric, „Vamă".

La meciul Rapid - Pandurii, scor 1-1, centralul Mugurel Drăgănescu a greşit grav în favoarea bucureştenilor, iar acest lucru l-a costat retrogradarea în lotul B! Drăgănescu n-a acordat un penalty la un fault asupra lui Orac şi a anulat două goluri marcate regulamentar, în repriza secundă, de Stromajer şi de Vranjkovici. ;Constantin Radu

Fazele controversate

Minutul 14. Herea a scăpat singur cu portarul, iar Adrian Rusu a intervenit decisiv, faultând clar. Augustus a lăsat jocul să continue. Penalty clar, neacordat.

Minutul 41.
Cassio a sărit la cap cu Rusu, rapidistul lovindu-l uşor cu picioarele în spate. Jucătorul Braşovului s-a prăbuşit teatral, iar centralul a arătat clar roşu. Eliminare discutabilă.

Minutul 75. Lazăr merita doar „galben". Ilyeş l-a faultat din spate pe rapidist, care s-a întors şi l-a împins pe acesta cu antebraţul în piept. La solicitarea asistentului Cristi Nica, Augustus Constantin i-a arătat lui Lazăr cartonaşul roşu! Eliminare incorectă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite