Pleacă Andone, vine Contra?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii au ieşit definitiv din lupta pentru titlu, iar şansele unei despărţiri de „Fălcos“ au crescut. „Guriţă“ ar putea sosi pe bancă din vară. Deşi este cel mai galonat dintre tehnicienii care activează în acest moment în Liga I, Ando nu a mai cucerit niciun titlu din 2008, nici în străinătate, nici în România.

Dinamo a pierdut, vineri, cu Universitatea Cluj, la Mediaş, şi, odată, cu cele trei puncte, s-au dus pe apa sâmbetei şi şansele la titlu. Totuşi, „câinii" au rămas în cursa pentru un loc pe podium. Chiar dacă roş-albii mai au de disputat şi semifinala de Cupă, cu Gloria Bistriţa, ei având, deci, speranţe la finală şi la trofeu, antrenorul Ioan Andone s-a decis, în proporţie mare, să plece din „Ştefan cel Mare". Motivul? Obiectivul său personal, şi nu cel impus de acţionari, a fost câştigarea campionatului.

La Rapid a ratat Europa

Problema „Fălcosului" este că, de trei sezoane, el traversează o criză de rezultate. Mai precis, după cucerirea eventului cu CFR Cluj, în 2008, Ando n-a mai luat niciun trofeu, nici în România, nici în străinătate. A antrenat, fără mari succese, în Arabia Saudită (Al-Ettifaq), în Emirate (Al-Ahli) şi la bulgari (ŢSKA Sofia). S-a întors în urmă cu un an în Liga I, la Rapid, unde ar fi trebuit să-i ducă pe giuleşteni în Liga Europa, dar a ratat obiectivul.

Contra e dorit de Borcea

Cel mai nou nume pe lista acţionarilor, în dreptul tehnicienilor, este cel al lui Cosmin Contra. „Guriţă" participă în această perioadă la cursurile Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, fiind aproape de licenţa PRO. Contra a fost văzut de mai multe ori în ultimul timp în „Ştefan cel Mare". Prietenia dintre el şi Cristi Borcea este bine-cunoscută. Avantajul fostului internaţional, în vârstă de 36 de ani, este că ar fi un tehnician ieftin, apropiat de jucători şi care a avut rezultate pe banca Timişoarei, de unde a plecat neînvins. Variantele de rezerve pentru înlocuirea lui Ando sunt Victor Piţurcă şi Ionuţ Badea.

Planul B

Victor Piţurcă
- E cel mai valoros tehnician român liber de contract.
- Cunoaşte lotul lui Dinamo, având în vedere că a mai lucrat cu Bărboianu, Găman, Dănciulescu, Moţi, Cătălin Munteanu, Bordeanu şi Pătraşcu.
- Cere un buget foarte mare, de cel puţin opt milioane de euro.
- Ar vrea să ocupe funcţia de manager general, ceea ce nu ar fi pe placul acţionarilor.

Ionuţ Badea
- E pe placul lui Nicolae Badea.
- A jucat la Dinamo, unde nu a creat probleme.
- Este agreat de vestiarul „câinilor", mai ales de căpitanul Dănciulescu.
- Rezultate slabe pe banca celor de la Pandurii şi la „U" Cluj.

 Ioan Andone antrenor Dinamo: „Plec dacă nu iau titlul"

„Adevărul": S-a zvonit că aţi vrut să vă daţi demisia după meciul cu „U" Cluj...

Ioan Andone: Nici vorbă de aşa ceva!

Totuşi, acţionarii v-au reproşat ceva?

Absolut nimic pentru că nici n-am avut vreo discuţie, nici cu Cristi (n.r. - Borcea), nici cu domnul Badea. Pot fi demis oricând. Dacă domnul Badea mi-o cere, nu e nicio problemă.

Dumneavoastră vă menţineţi decizia de a pleca dacă Dinamo nu ia titlul?

A rămas stabilit, acesta este obiectivul meu: dacă nu iau titlul, plec. Dar, nu uitaţi că eu mai am un an de contract în „Ştefan cel Mare".


 A fost o pedeapsă pentru jucători să-i băgaţi în cantonament imediat după meciul cu „U" Cluj?

Nu, aş fi făcut asta indiferent de rezultatul partidei. Vom intra direct în cantonament de fiecare dată când ajungem în Bucureşti la ora trei, dimineaţă. Unde să mai plecăm?

Sunteţi supărat pe Găman şi Bărboianu pentru că Niculescu a dat gol de lângă ei?

Nu, nici vorbă. La Găman a fost primul lui meci la Dinamo, nu uitaţi asta.

Şanse la primul loc...

Foarte mici, noi ne gândim la locul doi. Dacă batem Braşovul şi apoi la Vaslui, ne apropiem de poziţia secundă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite