Platini şi Săpunaru aduc astăzi Liga Europa la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michel Platini şi Mircea Sandu
Michel Platini şi Mircea Sandu

Fundaşul formaţiei FC Porto, Cristian Săpunaru, va aduce, astăzi, la Bucureşti, trofeul Ligii Europa, câştigat sezonul trecut de echipa portugheză, pentru a-l oferi oficialilor români în vederea finalei din 9 mai, de pe "Arena Naţională".

UPDATE, ora 18:00 - Trofeul Ligii Europa, care a fost înmânat, miercuri, primarului Capitalei, Sorin Oprescu, de către preşedintele UEFA, Michel Platini, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Arena Naţională, a fost expus în Piaţa George Enescu. Trofeul a fost transportant într-o maşină de teren de la Arena Naţională în Piaţa George Enescu, unde a fost instalat pe un piedestal, în prezenţa ambasadorului finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici. Câteva zeci de persoane au asistat la sosirea trofeului de argint, care cântăreşte 15 kilograme.

UPDATE, ora 14:15 - Preşedintele UEFA, Michel Platini, a sosit la Bucureşti, dar nu va face nicio declaraţie de presă.

Trofeul va fi înmânat de preşedintele UEFA, Michel Platini, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, miercuri, de la ora 17.00, la Arena Naţională. Pentru câştigarea acestui trofeu, la 9 mai, au rămas în competiţie trei echipe spaniole, Atletico Madrid, Valencia şi Athletic Bilbao, precum şi una portugheză, Sporting Lisabona. La puţine minute după încheierea ceremoniei, ambasadorul finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici, se va deplasa împreună cu trofeul în Piața George Enescu, prima oprire din cadrul unui tur bucureștean, care cuprinde următoarele "staţii": 11-12 aprilie: Piața George Enescu; 13-16 aprilie: Băneasa Shopping City; 17-19 aprilie: Pasajul Universității; 20-22 aprilie: Centrul Vechi (pe strada Lipscani); 23-26 aprilie: Căminele studențești ale Institutului Politehnic din Regie; 27-29 aprilie: Tribuna VIP a Național Arena; 30 aprilie-1 mai: Primăria Generală a Capitalei; 2-3 mai: sediul SEAT; 4-6 mai: Parcul Unirii; 7 mai: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

CINE ESTE MICHEL PLATINI?

Michel François Platini (n. 21 iunie, 1955) este un fost fotbalist şi antrenor francez, care ocupă în acest moment fotoliul de preşedinte al UEFA. Platini a făcut parte din naţionala Franței care a câştigat în 1984 Campionatul European de Fotbal. El a fost numit Chevalier (Cavaler) al Legiunii de Onoare pe 29 aprilie 1985, şi a devenit Officier (Ofiţer) în 1988. A câştigat de trei ori "Balonul de Aur", iar între 1988 şi 1992 a fost selecţionerul Franţei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite