Planul lui Răzvan: două puncte pe meci = titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Socotelile lui Lucescu jr se bazează pe media obţinută de ultimele cinci campioane. Până acum, giuleştenii sunt în grafic. Rapid se află pe locul 2 după 13 etape, la două puncte de liderul Dinamo. Totuşi, tehnicianul giuleştenilor a fost auzit de multe ori spunând: „suntem în grafic“. „Adevărul“ a aflat la ce se referă Lucescu jr atunci când apelează la acest clişeu.

Practic, tehnicianul crede că, obţinând în medie două puncte pe meci se va bate la câştigarea campionatului şi, cu o marjă de eroare de câteva puncte, acest lucru poate fi chiar suficient pentru titlu. Dacă Rapid menţine ritmul actual, la finalul campionatului ar urma să aibă 68 de puncte, în condiţiile în care ultimele trei titluri au fost câştigate cu 69 şi 70 de puncte.

Munteanu şi Petrescu făceau la fel

Dorinel Munteanu şi Dan Petrescu sunt doi antrenori care au câştigat în ultimii ani campionatul cu Oţelul Galaţi, respectiv Unirea Urziceni. Amândoi şi-au făcut calculele la fel ca Răzvan Lucescu. „Bursucul" a afirmat de mai multe ori că atât timp cât împarte numărul punctelor la numărul meciurilor şi rezultatul e cel puţin 2, el e foarte mulţumit. La finalul sezonului, matematica le-a dat dreptate atât lui Petrescu, cât şi lui Munteanu. Unirea Urziceni şi Oţelul au câştigat campionatul cu acelaşi număr de puncte, 70, adică o medie de 2,05 puncte pe meci.

În acest moment, pe lângă Rapid, doar două formaţii din Liga I mai sunt în această marjă. CFR Cluj are 26 de puncte în 13 etape, adică fix două puncte pe meci câştigate, şi, evident, liderul Dinamo, care are 30 de puncte, şi o medie de 2,30 puncte.

Rapidul lui „Il Luce" a făcut istorie

Până în 1994, în prima ligă se dădeau două puncte la victorie, dar începând cu sezonul 1994-1995 acest lucru s-a schimbat şi victoria este recompensată cu trei puncte. În noul format, cea mai eficientă echipă, care a avut şi cea mai bună medie a punctelor pe meci câştigate, a fost de departe Rapidul lui Mircea Lucescu, din sezonul 1998-1999. Atunci, giuleştenii au cucerit titlul cu un record naţional de 89 de puncte, obţinute în 34 de etape. Acest lucru înseamnă o medie de 2,61 puncte pe meci.

2,15 puncte pe meci e media actuală a Rapidului în Liga I. Giuleştenii sunt pe locul doi în campionat, cu 28 de puncte acumulate în 13 etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite