Plănuiau să scape de Audi în Republica Moldova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu vor fi cercetaţi în libertate, după ce au tăinuit grave infracţiuni de înşelăciune şi furturi de maşini de lux. Mărgăritescu a părăsit aseară arestul. Membrii reţelei de hoţi de maşini care ţineau legătura cu fotbaliştii erau interceptaţi de SRI, la cererea procurorilor care anchetau furtul mai multor autoturis-me de lux.

Potrivit procurorilor din Parchetul Capitalei, patronul Clinicii Medicale „Doris", Alexandru Magherescu şi-a înscenat furtul autotursimului Audi A8. Pentru acest lucru, el a apelat la o reţea de hoţi de autoturisme. Fratele medicului, Cosmin Magherescu era prieten cu Cristinel Enache - fost anagajat la RAR. La rândul său, Enache era în legătură cu trei hoţi: David Rotundu, Cătălin Boleanu şi Adrian Radu. După ce a fost aranjat furtul, medicul s-a dus şi a depus plângere la Parchetul Sectorului 1. Acest lucru a  fost necesar pentru a primi despăgubirile de 140.000 de euro de la o societate de asigurare. Procurorii au deschis un dosar şi au început monitorizarea hoţilor de maşini cunoscuţi, printre care era şi David Rotundu.

Munteanu l-a păcălit pe Mărgăritescu

Autoturismul marca Audi a rămas în Capitală, a păstrat numerele de leasing şi actele originale. Hoţii au vândut maşina fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, iar în discuţiile telefonice ei au afirmat că fotbalistul ştia că maşina este declarată furată. Limuzina a fost dată acestuia fără a se face actele de vânzare-cumpărare, iar Munteanu a  achitat în două tranşe 10.000 de euro. Cât timp a fost la el, maşina a fost dusă la un service, iar numărul de pe saşiu a fost schimbat prin ştanţare. De asemenea, pentru noul număr al maşinii, unul dintre hoţi i-a făcut rost fotbalistului şi de acte de înmatriculare falsificate. După o perioadă, la începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut Audi-ul prietenului său Mărgăritescu, cu o sumă de trei ori mai mare decât cea cu care a cumpărat-o, adică cu 30.000 de euro!

I-a sunat pe hoţi şi a dat de poliţişti

Mărgăritescu a luat maşina cu gândul că face o afacere bună. Ulterior, Munteanu şi Mărgăritescu au plănuit să scoată maşina din ţară, în Republica Moldova, şi să o vândă în spaţiul ex-sovietic. Mărgăritescu a fost chemat marţi la audieri, după ce procurorii i-au săltat pe hoţii de maşini, pentru a da declaraţii cu privire la modul în care au achiziţionat maşina. Citat telefonic, el a declarat că nu poate părăsi cantonamentul şi a cerut o amânare. Imediat după ce a vorbit cu anchetatorii, mijlocaşul roş-albilor a sunat pe telefonul mobil al unuia dintre hoţi. Numai că telefoanele hoţilor de maşini de lux erau deja la poliţişti, astfel că Mărgăritescu le-a spus chiar acestora că este căutat de autorităţi pentru a da detalii despte maşina declarată furată. Adus cu mandat de la Aeroportul Otopeni, Mărgăritescu a  refuzat să dea declaraţii şi să recunoască faptele în faţa procurorilor de la Parchetul Capitalei.

A recunoscut în instanţă

Propus pentru arestare preventivă, Andrei Mărgăritescu şi-a recunoscut într-un final faptele. El şi Cristi Munteanu sunt acuzaţi de tăinuire. Fraţii Magherescu, fostul angajat RAR şi cei trei hoţi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Doar în cazul lui Andrei Mărgăritescu, Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea lui în libertate, find instituită măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile. Aseară, Andrei Mărgăritescu a părăsit Arestul Poliţiei Capitalei, unde a fost „cazat" pe timpul reţinerii de 24 de ore.

Interdicţii

Andrei Mărgăritescu nu mai are voie să ia legătura sau să se întâlnească cu Cristi Munteanu, încălcarea acestei interdicţii putând duce la arestarea celor doi. Ei trebuie să se prezinte la Poliţie sau la Parchet ori de câte ori sunt chemaţi.

"Mărgăritescu se află întâmplător în acest dosar, e un cumpărător de bună credinţă şi este păcat că i s-a întâmplat lui asta, un fotbalist cunoscut."
Cristian Sârbu
avocat Mărgăritescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite