Plâng după Olăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii din Ghencea au fost foarte afectaţi de faptul că tehnicianul lor n-a cedat rugăminţilor şi s-a hotărât să plece de la echipă. Trei săptămâni. Doar atât a stat Cosmin Olăroiu la Steaua, timp suficient însă pentru a-i cuceri pe fotbalişti. Plecarea lui i-a demoralizat pe Tătăruşanu şi compania.

Nicolae Dică a marcat primul gol al finalei de Cupă, cu Dinamo, iar gestul său de după a fost elocvent în privinţa respectului pe care Olăroiu şi l-a câştigat în timp record. „Oli, rămâi în Ghencea! Aici e casa ta", a fost mesajul inscripţionat pe tricoul arătat de golgheterul stelist.

De altfel, şi la finalul întâlnirii, fotbaliştii l-au purtat pe braţe pe antrenorul lor, scandându-i numele minute în şir. Totuşi, rugăminţile jucătorilor nu l-au înduplecat pe tehnicianul de 41 de ani, care n-a vrut să mai continue la Steaua.

Suporterii, demoralizaţi

„Îmi pare foarte rău că n-a vrut să rămână. Ne-a ajutat mult şi ne-a dat entuziasm", a mărturisit Surdu. „Toţi băieţii au fost de părere că alături de el am fi putut lua şi titlul", l-a completat şi Dică. Pe lângă faptul că s-au apropiat într-un timp record de Olăroiu, fotbaliştii se tem că în sezonul următor ar putea fi din nou degringoladă, după ce în cel recent încheiat, prin Ghencea s-au perindat şase antrenori. O altă reuşită a lui Oli este aceea că i-a adus pe suporteri din nou alături de echipă.

Dacă la primele meciuri audienţa a fost slabă, la derby-ul cu Dinamo, fanii şi-au susţinut din nou favoriţii. Totuşi anunţul că Olăroiu a părăsit clubul i-a întristat pe suporterii roş-albaştrilor. „Eu nu mai merg la niciun meci după plecarea lui Oli" sau „În trei săptămâni a organizat un club la care era haos", sunt mesajele care arată starea de spirit a ultraşilor.

Şi la arabi a rămas idol

În ultimii patru ani, pe lângă cele cinci trofee cucerite, Olăroiu a mai reuşit o performanţă: a fost regretat de jucătorii şi de suporterii echipelor unde a lucrat, de fiecare dată când şi-a schimbat locul de muncă. La Al-Hilal şi la Al-Sadd, în Arabia Saudită, respectiv în Qatar, arabii l-au iubit atât de mult pe Oli încât, de multe ori, au venit la meciuri cu steagul României, în semn de respect faţă de tehnicianul de 41 de ani.

Mai mult, la Al-Hilal, după ce federaţia a reziliat  contractul lui Olăroiu, acuzându-l de lipsă de respect faţă de un şeic, suporterii au ieşit pe stradă, declanşând o adevărată revoluţie la Riad.

Gheorghe Hagi rămâne favorit

Gigi Becali nu se grăbeşte să numească un antrenor de pe lista lui Mihai Stoica. După ce Walter Zenga a refuzat, principala opţiune a patronului rămâne Gheorghe Hagi, asta mai ales că preferatul lui Meme, Marco Giampaolo, este greu de adus. „În funcţie de ce oferte sunt, voi analiza, voi decide la momentul oportun. Când o să fie o propunere care o să-mi placă şi care să mă provoace, voi reveni în fotbal. Îmi place să fiu provocat. Am pretenţiile mele, am exigenţele mele. Nu cer sume mari de bani, cer doar un proiect şi timp", a explicat „Regele".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite