Piţurcă şi-a adus norocul şi inspiraţia la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima partidă a Craiovei cu Piţi pe bancă, Ştiinţa n-a jucat strălucit, dar a câştigat partida cu Sportul, scor 1-0. Golul a venit în prelungiri şi a fost înscris de Stoianof, intrat pe teren de 12 minute. Craiova a obţinut prima victorie din acest sezon  în faţa unui stadion aproape plin.

Întoarcerea fostului selecţioner în Bănie i-a isterizat pe olteni. Aproximativ 20.000 de oameni au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco" pentru a o ajuta pe Ştiinţa să obţină prima victorie din acest sezon.

Meciul a început anost. Prepeliţă şi compania au arătat mai multă determinare decât la precedentele meciuri de campionat, dar Sportul a jucat extrem de prudent şi vreme de jumătate de ceas a blocat perfect orice încercare a adversarului de a se apropia de careul lui Vladimir Niculescu. Asta, spre nemulţumirea lui Piţi, care a făcut potecă prin faţa băncii tehnice.

Costea a ratat singur cu portarul

Atmosfera s-a încins un pic abia după ce Wobay s-a hotărât să le reamintească fanilor craioveni de ce Adrian Mititelu a plătit, în 2007, o jumătate de milion de dolari în schimbul său. Leonezul s-a agitat foarte mult şi a şutat la poarta „studenţilor" din aproape orice poziţie. Primul său trasor a fost deturnat din drumul spre gol de Ghinga, iar următoarele două au fost parate de goalkeeper-ul bucureştenilor. După pauză, jocul Universităţii a continuat să lase de dorit. Oltenii au fost totuşi aproape să dea lovitura prin Mihai Costea.

Fratele mai mic al „Briliantului" din Bănie a scăpat singur spre poarta Sportului, dar şutul său, cu latul, a fost respins în corner de tânărul Vladimir Niculescu. „Studenţii" bucureşteni au jucat ce ştiu, cu entuziasm, energie şi câteva reuşite personale. Au adus bine mingea până la un punct, însă Curelea a fost bine oprit de Găman, iar Varga s-a zbătut ca peştele pe uscat.

Când meciul se îndrepta spre un 0-0 oarecum echitabil faţă de ceea ce s-a întâmplat în teren, Craiova a dat lovitura. Norocul şi inspiraţia lui Piţurcă au fost din nou prezente, nou-intratul Stoianof marcând la una din ultimele faze ale meciului. Acesta a reluat cu latul o centrare a lui Firţulescu, un alt fotbalist introdus de Piţurcă în repriza a doua.

1 - 0

Craiova: S. Lung Jr - Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă - Prepeliţă, Dilevski, Wobay (Firţulescu 73)- Dina (Gargorov 59), M. Costea, Al. Piţurcă (Stoianof 79).
Antrenor: Victor Piţurcă.
Sportul: V. Niculescu - Farmache, Patriche, Ghinga, Maxim - T. Bălan (L. Cazan 85), Cr. Irimia, Ferfelea (Postolache 65), Pătraşcu, Varga - Curelea (D. Lung 72).
Antrenor: Tibor Selymeş
Gol: Stoianof 90+1
Stadion „Ion Oblemenco": 20.000
Arbitru: R. Dumitru

20.000 de fani au susţinut Ştiinţa lui Piţi

Chiar dacă jocul echipei în primele şase etape nu îi mulţumise pe suporterii Universităţii Craiova, aseară, Stadionul „Ion Oblemenco" a fost arhiplin. 20.000 de fani i-au aclamat pe jucători şi pe antrenorul care revenea pe banca Ştiinţei după 15 ani, Victor Piţurcă. Aceştia au afişat mai multe bannere prin care îşi arătau afecţiunea faţă de fostul selecţioner.

„Ce-ai făcut nu uităm, ce urmează trebuie să fie memorabil" sau „Aici este casa noastră, a venit Piţurcă, Ştiinţa o să renască" au fost câteva dintre mesajele fanilor. În tribună au mai fost prezente şi câteva foste glorii ale oltenilor, precum Emil Săndoi, Pavel Badea sau Ovidiu Stângă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite