Piţurcă mizează pe câţiva puşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al Stelei a renunţat la o parte dintre vechii jucători pentru a promova şapte fotbalişti de la Steaua II, consideraţi vârfuri de generaţie.  Pe lângă cele opt transferuri pe care le-a perfectat deja în această vară, Victor Piţurcă este deosebit de atent şi cu tinerii jucători din propria ogradă.

Fostul selecţioner a preferat să renunţe la fotbalişti precum Eugen Baciu sau Tudose, pentru a opri în lotul deplasat în cantonamentul din Austria şapte jucători de la Steaua II. Piţi vrea să-şi facă o idee asupra potenţialului fiecărui fotbalist, pentru a evita situaţia penibilă din sezonul precedent, când Sorin Strătilă a ajuns de la Steaua II la Astra Ploieşti fără nicio pretenţie financiară, iar ulterior a „erupt" în tricoul prahovenilor. „Adevărul" vă prezintă astăzi amănunte inedite despre aceşti tineri fotbaliştii.

- Bogdan Mustaţă (20 de ani, fundaş dreapta) - este 100% produsul clubului din Ghencea şi vrea să calce pe urmele lui George Ogăraru. A mai fost în cantonamente şi pe vremea lui Hagi şi a lui Lăcătuş.

- Alexandru Iacob (21 de ani, fundaş central) - joacă de la 16 ani în Liga a II-a, dar a bifat şi trei partide în Liga I. A ajuns în Ghencea în 2007, fiind adus de la Corvinul la sugestia lui Gică Hagi. „Noul Belodedici", aşa cum i se spune lui Alex, a jucat şi la Inter Primavera. „L-am driblat pe Crespo la un duel. S-a întors imediat şi mi-a făcut semn cu degetul arătător. Era ceva de genul: «Să nu-ndrăzneşti să-mi mai faci asta!»", a povestit fotbalistul.

- Lucian Filip (19 ani, fundaş stânga) - format la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu", Filip a jucat deja două partide în Liga I, ambele în mandatul lui Mihai Stoichiţă. Pe când avea 17 ani, a fost la un pas să ajungă la Piacenza.

- Apostol Muzac (23 de ani, mijlocaş central) - a început fotbalul la Dinamo, după care a ajuns chiar căpitan de echipă la Steaua II. În sezonul 2005-2006 a fost împrumutat la Unirea Alba Iulia.

- Alexandru Lazăr (19 ani, mijlocaş central) - a ajuns în curtea Stelei la 14 ani, venind de la Dinamo. În 2007, Hagi l-a chemat să se antreneze cu echipa mare şi le-a spus prietenilor că vede în Alex un demn urmaş al său. lIonuţ Năstăsie (18 ani, mijlocaş dreapta) - e copilul fostei vedete a Universităţii Craiova, Nicu Năstăsie. A ajuns la 15 ani în Ghencea, iar la ora actuală e căpitanul naţionalei U18.

- Marius Bâtfoi (20 de ani, atacant) - a început fotbalul la „piticii" Stelei, iar în sezonul 2007-2008 a fost împrumutat la Dunărea Giurgiu. I se spune „Torres", iar printre pasiunile sale se numără biliardul şi calculatoarele.

Zapata: „Nu m-a anunţat nimeni că sunt dat afară!“

Lui Robinson Zapata nu-i vine să creadă că nu intră în vederile lui Victor Piţurcă. „Am aflat de pe internet că nu mai fac parte din lot. Nu e adevărat că aş fi bolnav de inimă sau că aş avea vreo boală tropicală. Am avut doar o indigestie puternică din cauza unui sandviş stricat. Eu nu ştiu de ce nu mă mai vrea Piţurcă, dar ar fi trebuit să-mi explice asta în faţă”, a declarat columbianul de 31 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite