Piţurcă l-a luat pe „luptătorul“ Geraldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma raportului lui Florin Marin, omul responsabil cu vizionarea „ţintelor” Stelei pe DVD, Victor Piţurcă a perfectat transferul lui Geraldo Alves.

Acesta a venit gratis, fiind liber de contract după despărţirea de AEK Atena. Alves (30 de ani) a trecut, ieri, pe la stadion şi apoi a plecat cu echipa în cel de-al doilea stagiu de pregătire din Austria. El a primit o primă consistentă de instalare şi va încasa circa 200.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi ani de contract.

E „stâncă", dar rudimentar

Geraldo a fost nevoit să stea întreaga sa carieră de până acum în umbra fratelui său mai mic, Bruno, care evoluează la FC Porto. În fapt, chiar internaţionalul portughez este cel care i-a facilitat trecerea în campionatul Greciei, după ce şi el evoluase, sub formă de împrumut, la AEK Atena. Geraldo poate evolua fie ca fundaş central, fie ca apărător de bandă stângă, posturi deficitare la Steaua.

„E ca o stâncă şi nu se complică. Aici, a fost asemănat de multe ori cu un luptător. Respinge mingea oriunde, nu o să-l vedeţi pasând riscant sau ieşind cu mingea la picior. E o variantă bună pentru Steaua, însă la Atena n-a jucat mereu", ne-au povestit ziariştii eleni despre noua achiziţie a roş-albaştrilor.

Geraldo Alves

O singură dată a fost prins beat într-un club, în aprilie, anul trecut, cu o zi înainte de un meci. De-atunci, s-a lecuit.

- 1,3 milioane de euro a plătit AEK lui Paços Ferreira, pentru a-l cumpăra.
- Vara trecută, Geraldo a fost integralist în "dubla" FC Vaslui - AEK (2-1, 0-3). „Ştiu că am dat nişte lupte teribile cu el", şi-a amintit Mike Temwanjera.
- A evoluat la: Varzim, Benfica, Beira-Mar, Gil Vicente, P. Ferreira şi AEK.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite