Piţurcă face curăţenie generală la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă
Piţurcă

După două zile de negocieri, fostul selecţioner şi-a dat acordul să preia Universitatea la finalul turului, dacă patronul Adrian Mititelu va reuşi să facă rost de banii pentru transferuri. Piţurcă urmează să semneze un contract pe doi ani şi jumătate, ca manager general, având drept obiectiv câştigarea titlului în sezonul 2011-2012.

După ce au negociat în noaptea înfrângerii cu Steaua până la ora 4:00 dimineaţa în sediul clubului, Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă au reluat discuţiile şi în cursul zilei de marţi.

Conform unor surse autorizate din anturajul clubului- fanion al Olteniei, fostul selecţioner şi-a dat acordul de principiu ca să vină în Bănie, însă numai dacă Mititelu va reuşi să facă rost de lichidităţi pentru a-i putea satisface lui Piţi cele câteva condiţii esenţiale pe care acesta le-a impus.

Victor Piţurcă ar urma să semneze un contract valabil pe doi ani şi jumătate, ca manager general, având drept obiectiv clasarea pe un loc de cupă europeană în sezonul viitor şi câştigarea titlului în campionatul 2011-2012. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani ar urma să aibă în Bănie un salariu de 500.000 de euro pe an, exact cât are în prezent şi Dan Petrescu, antrenorul campioanei Unirea Urziceni.

Jucătorii australieni vor fi daţi afară!

Organigrama clubului va suferi şi ea unele modificări în cazul în care Victor Piţurcă va reveni la Universitatea Craiova. Lista oamenilor care vor pleca nu a fost încă definitivată, însă este cert că atribuţiile actualului team-manager, Silvian Cristescu, vor fi sporite.

Eugen Neagoe va rămâne antrenor principal, în timp ce Gabi Boldici se va ocupa de pregătirea portarilor, iar Corneliu Papură se va ocupa în continuare de echipa a doua. Lotul de jucători va fi şi el remaniat, urmând a se renunţa la australienii Joshua Rose, Spase Dilevski, Josh Mitchell şi Michael Baird.

Vicecampion al României în 1995 cu echipa olteană

Victor Piţurcă a mai antrenat-o pe Universitatea Craiova în sezonul 1994-1995 şi a încheiat campionatul pe locul doi, în urma Stelei. De atunci, nimeni nu a mai reuşit să egaleze performanţa fostului selecţioner în Bănie. Ca fotbalist, Piţi a fost în lotul Universităţii în perioada 1975-1977, însă fără a obţine performanţe notabile.

Condiţiile impuse de Piţurcă

1. Stabilitate financiară

Victor Piţurcă i-a transmis clar lui Mititelu că nu va tolera situaţii precum cea din prezent, când majoritatea fotbaliştilor nu şi-au mai primit salariile de trei luni, cu excepţia câtorva vedete, printre care şi Florin Costea sau Dorel Stoica.

2. Mână liberă

„O să-i dau clubul pe mână lui Piţurcă şi vreau să încerc, pentru o perioadă, un an sau doi, să mă retrag, să ies din centrul atenţiei", a confirmat patronul Adrian Mititelu.

3. Bani pentru transferuri

„Am discutat şi problema aducerii de jucători. Probabil că o să plece unul sau doi fotbalişti şi o să încercăm să aducem alţii. Pentru că altfel nu avem bani de transferuri. Nu cred că are bani nimeni din România", a mai spus Adrian Mititelu.

4. Vrea ca echipa să rămână la Craiova

„Nu ştiu dacă vom mai pleca de pe arena «Ion Oblemenco». Mă voi gândi dacă mergem la Turnu Severin, pentru că Piţurcă nu este de acord cu asta. Dacă ar fi fost după mine, măcar în retur am fi jucat acolo din respect pentru oamenii ăia", a explicat Mititelu. În realitate, se pare că indecizia patronului e cauzată de faptul că acesta ar fi încasat deja nişte bani de la Consiliul Local Severin, instituţie care ar fi urmat să devină şi sponsorul principal al Universităţii.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite