Piţurcă deschide din nou buzunarele lui Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu revenirea fostului selecţioner în Ghencea, plafonul salarial de 120.000 de euro a dispărut. Fost căpitan al Universităţii Craiova, Dorel Stoica este cel mai bine plătit dintre jucătorii roş-albaştrilor, veteranul urmând să încaseze 250.000 de euro în fiecare an.

Regimul de austeritate impus de Gigi Becali la Steaua în ultimele două sezoane tinde să devină doar o amintire urâtă în mandatul lui Victor Piţurcă.

„Salarii mai mari de 120.000 de euro pe an eu nu mai dau nimănui! Cei care sunt acum la echipă vor trebui să accepte şi ei reducerea, pentru că altfel vor ajunge la Steaua II", anunţa latifundiarul din Pipera la începutul anului trecut.

Printre fotbaliştii care au fost afectaţi de hotărârea patronului se numără Tătăruşanu şi Szekely. Portarul câştigă acum 90.000 de euro pe an, cu 126.000 mai puţin decât avea astă-vară, în timp ce Szekely a pierdut şi el 80.000 de euro din leafa sa anuală de 200.000 de euro!

Acum însă, situaţia s-a schimbat radical! Conştient de faptul că nu poate atrage la echipă jucători valoroşi fără a le oferi contracte substanţiale, Victor Piţurcă a hotărât să renunţe definitiv la amendamentul lui Becali.

Primul jucător transferat de fostul selecţioner în această vară, Dorel Stoica, a devenit, totodată, şi cel mai bine plătit dintre stelişti. Fostul căpitan al Universităţii Craiova va încasa în Ghencea un salariu anual de 250.000 de euro, în timp ce golgheterul Pantelis Kapetanos câştigă cu 10.000 de euro mai puţin.

De asemenea, tânărul internaţional Mihai Răduţ este şi el unul dintre privilegiaţi, în condiţiile în care Piţurcă i-a oferit un salariu de 200.000 de euro pentru fiecare dintre cei cinci ani de contract.

Le-a dat şi diurne

Piţurcă a mai luat şi o altă decizie care a încântat vestiarul. Managerul general al roş-albaştrilor a hotărât ca fiecare jucător să primească câte 100 de euro pentru fiecare zi petrecută în stagiile de pregătire din Austria. Fotbaliştii nu mai primiseră diurne de mai bine de trei ani, de când echipa era pregătită de Hagi, iar în ultimul an şi jumătate n-au mai avut nici măcar prime de victorie în campionat!

Becali şi măsurile anticriză


A introdus plafonul salarial de maximum 120.000€.

A redus cu 50% veniturile tuturor angajaţilor.

A desfiinţat şase grupe din cadrul Academiei.

A micşorat porţiile de mâncare ale juniorilor.

A refuzat să mai plătească pentru cantonamentele celor de la Steaua II, care au făcut pregătirea de iarnă la stadion.

A desfiinţat „satelitul" Steaua III, care activa în Liga a IV-a.

Top salarii

JUCĂTOR    SALARIU

Dorel Stoica    250.000*
Pantelis Kapetanos    240.000
Juan Toja     200.000
Mihai Răduţ    200.000

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite