Piţurcă ştie cum să ne calificăm în Brazilia: "Trebuie să jucăm ca în preliminariile EURO 2008!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Vizibil încântat de rezultatul obţinut de România contra Uruguayului, dar şi de jocul prestat de echipă, în special în partea secundă, selecţionerul Victor Piţurcă crede în valoarea echipei României.

Mulţumit de rezultat?
Da. E un rezultat pozitiv. În prima repriză puteam primi două, trei goluri, dar puteam să şi marcăm. Din păcate, amavut şi câteva evenimente nefericite. S-a accidentat Grecu la început, apoi Latovlevici. Şi Goian a avut probleme, dar nu mai puteam să-l schimb. Torje a cerut schimbare în minutul 80, avea crampe. Ne-am ridicat însă în multe momente la nivelul acestei echipe şi cred că a fost un test bun pentru noi. Toţi cei care au intrat pe teren au dat tot ce aveau mai bun din ei, iar cei care au intrat în partea secundă au intrat foarte bine

Ce nu va plăcut?
Am avut un început slab de meci şi astăzi, cum am avut şi cu Belgia. În prima parte, am arătat ca o echipă lungă, cu spaţii mari între compartimente şi aşa ceva nu trebuie să existe împotriva unei formaţii cum e Uruguay.

Mutu?
A încercat să facă absolut totul, aşa cum o face şi Cavani la Uruguay. A coborât mult, a recuperat, a băgat şi alunecări. Sunt mulţumit de el, pentru că la echipa de club nu face asta. Am avut multe discuţii cu el şi i-am explicat că dacă un singur jucător nu face ce trebuie să facă, la nivelul ăsta te costă şi ajungem iar să plângem după calificări.

Torje?
Bun. Din păcate s-a simţit că nu joacă la echipa de club. Dacă ar fi fost Nicoliţă apt, Torje n-ar fi jucat titular. Sper însă ca antrenorul de la echipa de club să-i fi urmărit evoluţia de la naţională şi să mizeze pe el mai mult. Şi el şi Marica au primit o mână de ajutor din partea mea, deoarece chemându-i la naţională deşi sunt rezerve la echipa de club le-am forţat antrenorii să fie cu ochii pe ei.

Se poate spune că România are un nucleu stabil?
Vom continua căutările şi la celelalte amicale, cu Elveţia şi Austria, din luna mai. Am descoperit cîţiva jucători care confirmă şi mă bucură lucru acesta, dar selecţia e continuă la echipa naţională.

Sunt speranţe pentru o calificare la CM din 2014?
Avem o grupă grea de tot, cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Ca să ajungem în Brazilia trebuie să jucăm aşa cum am făcut-o în preliminariile pentru Euro 2008, atunci când am terminat înaintea Olandei şi Bulgariei.

Rezultatele obţinute de România în prelimnariile Euro 2008

0-0 şi 1-0 cu Olanda

2-2 şi 0-1 cu Bulgaria

3-1 şi 3-1 cu Belarus

2-0 şi 6-1 cu Albania

2-0 şi 3-0 cu Luxemburg

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite