Piţurcă a pus prima cărămidă a noii Stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul meci de la revenirea în Ghencea, fostul selecţioner a reuşit să învingă „U“ Cluj într-o partidă în care elevii săi au întors rezultatul de la 0-1. Schimbarea la faţă a formaţiei din Ghencea a întârziat, ieri, cu zece minute. Meciul de debut al lui Victor Piţurcă în noul mandat nu a început aşa cum şi-ar fi dorit suflarea stelistă.

În minutul 9, Emeghara, unul dintre cei doar cinci supravieţuitori ai sezonului trecut, a fost depăşit uşor de Acosta, după care l-a agăţat pe spaniol şi a comis penalty.

De vis pentru "câinele" Niculescu! "Clau-gol" a transformat cu puţine emoţii, marcând pentru prima oară pentru "U" Cluj, împotriva rivalei de-o viaţă a lui Dinamo. Uşor neomogenizată, echipa construită de Piţi a revenit în joc fără să acuze şocul, conştientă fiind că un eşec ar strica paradisul aparent care s-a instalat în Ghencea.

Mai întâi Abrudan, noul turn de control, cu două lovituri de cap pe lângă, apoi Tănase, cu o acţiune à la Mutu şi un şut cu interiorul puţin alături, au anunţat golul egalizator.

Care a venit de la olteanul Dorel Stoica, în urma unei lovituri libere bătute de Nicoliţă, căpitanul mult schimbat în bine al roş-albaştrilor. Noua echipă a Stelei a arătat că e clar mai rapidă şi mai tehnică decât cea din sezonul trecut.

Abrudan şi Geraldo au părut mai bine înfipţi în ghete decât Jelev şi Parpas, iar Răduţ, Stoica şi Păcurar au fantezia necesară pentru a pune în valoare cele trei guri de foc din ofensiva echipei.

Tănase, fost clubber, actual fotbalist

Totuşi, îmbunătăţirea jocului nu garantează şi victoria, mai ales când ai în faţă o echipă întărită cu cinci dinamovişti, Matache, Izvoranu, Boştină, Lemnaru şi Niculescu.

Traseele gândite de tehnicianul Stelei au curs ca la antrenamente şi în partea a doua a jocului, iar inevitabilul s-a produs în minutul 72. „Dodel", fost clubber, actual fotbalist, a pătruns elegant pe stânga şi i-a oferit bucuria reuşitei lui Bogdan Stancu, „Motanul" punctând după ce a ţâşnit printre greoii fundaşi ardeleni.

Steaua a învins în prima etapă şi a câştigat, pe lângă cele trei puncte, şi suporterii, care, după aproape un an de zile, şi-au încurajat din nou favoriţii.

"Sunt mulţumit de evoluţia echipei. Am jucat extraordinar, ţaca-ţaca, ba nu, tiki-taka! Nu am avut emoţie nici la 0-1. Doar ghinionul ne putea opri."
Gigi Becali
patron Steaua

"Se observă o schimbare în bine. Steaua se apropie ca joc de ceea ce este în fotbalul mare."
Emeric Ienei
preşedinte Steaua

1-2

„U" Cluj: Matache - Unguruşan, D. Munteanu, Izvoranu, Belosevici - Tobă (Szilagyi 84), Boştină, Reinaldo, Acosta - Lemnaru (46 Balde), Cl. Niculescu (Machado 77). Antrenor: Marian Pană

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - Răduţ (Bicfalvi 90+1), D. Stoica, Păcurar - Nicoliţă, B. Stancu (Surdu 79), Cr. Tănase. Antrenor: Victor Piţurcă

Goluri: Cl. Niculescu 9 (penalty) / D. Stoica 44, B. Stancu 72

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad)Stadion „Cetate" (Alba Iulia): 7.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite