Piţurcă a început curăţenia de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul manager a decis să renunţe ieri la opt fotbalişti. Printre ei, Robinson Zapata şi Eugen Baciu, cel mai vechi jucător din lot. La antrenamentul de ieri a participat şi noul director tehnic al clubului din Ghencea, Florin Marin, fost jucător la Steaua în perioada 1976-1984.

Declaraţiile lui Gigi Becali, conform cărora Victor Piţurcă va revoluţiona Steaua din temelii, încep să prindă contur.

După ce îşi dăduse acordul ca unor jucători precum Grzelak, Pepe Moreno, Golanski, Tall, Parpas, Petre Marin, Jelev sau fraţii Karamyan să nu li se prelungească contractele, fostul selecţioner a renunţat ieri la alţi opt jucători: Zapata, Vâtcă, Ninu, Eugen Baciu, Tudose, Andrei Ionescu, Bicfalvi, Onicaş.

Acestora li se adaugă şi Pleşan, care s-a transferat deja în Ucraina, la Karpati Lvov, pentru 100.000 de euro, mutare în urma căreia patronul Stelei s-a ales cu o „gaură" serioasă în buget, în condiţiile în care acum trei ani plătise 1.200.000 de euro pentru a-l aduce de la FC Timişoara.

Parcurgând lista disponibilizaţilor, se poate remarca foarte uşor că Gigi Becali a fost campion absolut în materie de investiţii păguboase. În afara lui Zapata, niciunul dintre fotbaliştii de care Piţurcă a decis să se descotorosească n-a rupt gura târgului, iar portarul Vâtcă, pentru care s-au plătit 500.000 de euro, nici măcar n-a apucat să debuteze la Steaua într-un meci de Liga I!

De asemenea, fundaşul Eugen Baciu are o situaţie specială. În acordul de transfer încheiat în urmă cu şase ani cu cei de la FCM Bacău este specificat faptul că Steaua trebuie să-i plătească lui Dumitru Sechelariu suma de 400.000 de euro în cazul în care jucătorul pleacă la altă echipă înainte de terminarea contractului.

„Şi dacă devine liber de contract, tot atât trebuie să primim", spunea Sechelariu în urmă cu ceva timp. „Mai bine îi dau lui Baciu 150.000 de euro ca să se lase de fotbal, decât să îi dau 400.000 lui Sechelariu", a replicat Gigi Becali

Ultimii jucători la care a renunţat noul manager general din Ghencea

Numele    Postul    Cât a costat La Steaua din

Mihăiţă Pleşan    mijlocaş    1.200.000 2007
Robinson Zapata    portar    500.000  2007
Andrei Vâtcă    portar    500.000  2007
Andrei Ionescu    mijlocaş    500.000  2008
Eric Bicfalvi    mijlocaş    250.000  2007
Emil Ducu Ninu    fundaş    200.000  2007
Eugen Baciu    fundaş    120.000  2004
Mihai Onicaş    mijlocaş    15.000  2006
Alex Tudose    fundaş    5.000  2005

sumele sunt exprimate în euro

Ziua şi transferurile: Octavian Abrudan şi Novak Martinovici

Abrudan, la primul antrenament în Ghencea  Foto: www.steauafc.com

image

Campania de achiziţii coordonată de Victor Piţurcă continuă la fel de spectaculos precum a început. Astfel, managerul general al roş-albaştrilor i-a transferat ieri şi pe stoperii Octavian Abrudan (26 de ani), de la FC Braşov, jucător care era dorit şi de Dinu „Vamă" la Rapid, respectiv sârbul Novak Martinovici (25 de ani), care a activat ultima oară la Pandurii.

Pe lista lui Piţurcă se mai regăsesc fundaşii Dare Nibombe (liber de contract, şi-a încheiat conturile cu FC Timişoara), Bogdan Bucu­rică (Unirea Alba Iulia) şi Stanislav Angelov (liber de contract, şi-a încheiat conturile cu Energie Cottbus), mijlocaşul Călin Cristea (Unirea Alba Iulia), res­pectiv atacanţii Aluísio Moraes (Gloria Bistriţa) şi Ivelin Popov (Litex Loveci).

Altfel, Steaua va pleca azi în primul cantonament al verii, urmând a rămâne până pe 2 iulie la Hotelul Europäischerhof din Bad Gastein (Austria). În acest răstimp, roş-albaştrii vor disputa şi două meciuri amicale, cu Apoel Nicosia (27 iunie) şi Viktoria Plzen (30 iunie).

Lotul care va merge în Austria

Portari: Stanca, Tătăruşanu, C. Lungu

Fundaşi: Todorov, D. Stoica, Martinovici, Abrudan, Gardoş, Emeghara, Al. Iacob, Mustaţă, L. Filip

Mijlocaşi: Nicoliţă, Cr. Tănase, Ov. Petre, Toja, Al. Păcurar, Răduţ, Muzac, Năstăsie, Al. Lazăr

Atacanţi: Bâtfoi, B. Stancu, Surdu

Ovidiu Petre, spre Al-Nasr

Transferul celui supranumit „Ceasul" la Al-Nasr, echipa lui Walter Zenga, e o chestiune de zile în acest moment. Ieri, Cosmin Olăroiu şi Victor Becali au trecut pe la reşedinţa lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, pentru a grăbi finalizarea tranzacţiei.

Mijlocaşul a semnat deja un precontract cu arabii, urmând a câştiga câte un milion de dolari în fiecare dintre cele două sezoane pe care le va petrece în Orient.

Rădoi s-a pregătit cu roş-albaştrii

Mijlocaşul echipei Al Hilal Riad, Mirel Rădoi, s-a pregătit, ieri, alături de foştii săi coechipieri de la Steaua. „Am venit să fac puţină mişcare cu băieţii, nu se pune problema să mă reîntorc în România", a spus Rădoi, care nu ştie cine ar trebui să poarte banderola de căpitan:

„După plecarea lui Petre Marin şi probabil a lui Ovidiu Petre, nu ştiu cine ar putea să fie căpitan la Steaua. Probabil că va fi Bănel".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite