Victor Piţurcă a scos fostele glorii ale Stelei din sărăcie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă a decis să aducă în stafful Stelei încă cinci foste glorii roş-albastre, pe Vasile Aelenei, Lucian Bălan, Mihail Majearu, Ştefan Sameş şi Radu Troi, aceştia urmând să se ocupe de corpul tehnic al Centrului de Copii şi Juniori al clubului.

Mai mult, managerul Stelei a luat decizia ca, începând din acest sezon, clubul să invite fostele legende roş-albastre la toate meciurile disputate de Steaua în Ghencea, urmând a le pune la dispoziţie legitimaţii pentru fotolii sau tribuna 0.

Foştii mari fotbalişti au primit cu mare bucurie oferta clubului lor de suflet, sperând şi ei să pună umărul la revenirea în elită a Stelei.

"La Steaua am avut cele mai mari performanţe ca fotbalist, mă bucur că revin. Trebuie să avem răbdare. Este foarte greu să faci o echipă competitivă. Steaua 1986 a avut în spate patru ani, timp în care s-au creat automatisme. Sper să colaborez foarte bine cu domnul Ienei. Dacă echipa va juca şi va avea rezultate, toată va lumea fi mulţumită. Faptul că la echipă au venit Piţurcă, Ienei sau eu nu e de ajuns pentru performanţă. Sper ca venirea lui Piţi să restabilesca relaţia cu fanii", a spus Mihail Majearu.

"După 20 de ani, revin în Ghencea. Sper ca activitatea mea la Steaua să mulţumească pe toată lumea. Problemele personale m-au făcut să revin în Bucureşti, l-am contactat pe Piţurcă, care mi-a propus să revin. Sper ca fanii să fie alături de echipă, istoria nu se poate şterge, dar se poate repeta. Steaua doreşte ca în prima echipă să fie cât mai mulţi jucători crescuţi în pepiniera proprie", l-a completat şi Lucian Bălan.

Decizia lui Piţi a fost privită drept un nou pas spre împăcarea cu suporterii, însă aducerea foştilor jucători din Ghencea în cadrul clubului are şi un alt substrat. Cei care au revenit la club îşi duceau cu greu traiul, având foarte grave probleme financiare. "Adevărul" vă prezintă cu ce se ocupau fostele glorii ale Stelei până să fie readuse la echipă de Piţurcă.

Vasile Aelenei - mijlocaş / a jucat la Steaua în perioadele 1970-1973 şi 1974-1981 / 123 meciuri / 20 goluri

Rămăsese şomer în ultimul an, după restructurările făcute la centrul de copii şi juniori din Ghencea. Aelenei a activat mult timp în cadrul clubului, înaintea de venirea lui Leo Strizu fiind chiar antrenorul principal al echipei secunde a Stelei.

Lucian Bălan - mijlocaş / a jucat la Steaua în perioadele 1985-1989 şi 1990-1991 / 102 meciuri / 5 goluri

foto: sportlocal.ro

image

Din cauza problemelor financiare, fostul mijlocaş a fost nevoit să lucreze ca reporter de televiziune la un post local din Baia Mare pentru a putea trăi. Mai mult, o perioadă a lucrat şi ca taximetrist, perioadă în care spunea că nu va mai reveni niciodată în fotbal. În cele din urmă, ajunsese antrenor la Phoenix Baia Mare, un club privat, la juniori.

Ştefan Sameş - fundaş / a jucat la Steaua în perioada 1973-1982 / 274 meciuri / 20 goluri

După o perioadă petrecută ca antrenor la juniori, Sameş activa în continuare în cadrul clubului, însă rolul său ajunsese mai mult decorativ. Piţurcă l-a reactivat şi pentru că îl consideră un om de mare încredere. În fapt, fostul fundaş este unul dintre oamenii pe care Piţi îi apreciază foarte mult.

Radu Troi - atacant / a jucat la Steaua în perioada 1975-1979 / 87 meciuri / 17 goluri

Şi el a pregătit o grupă de juniori în Ghencea, dar a fost dat afară în momentul în care s-au făcut restructurări. Până să fie readus de Piţurcă la Steaua, Radu Troi lucra la centrul de copii şi juniori al Concordiei Chiajna.

Mihail Majearu - mijlocaş / a jucat la Steaua în perioada 1981-1988 / 198 meciuri / 32 goluri

foto: gsp.ro

image

Dintre toate fostele glorii, Majearu avea cele mai mari probleme. Lucra la Şcoala de Fotbal „Marius Lăcătuş", însă pe un salariu de nimic, primind în urmă cu ceva timp 20.000 de euro de la Gigi Becali. În urmă cu un an, a fost evacuat din casa în care locuia în Bucureşti, ajungând să facă naveta zilnic şi să muncească pe câmp în singura lui zi liberă din săptămînă.

Vezi cum juca Magica Steaua cu gloriile de altădată pe teren:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite