Piţurcă: „Suntem slabi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al Universităţii Craiova susţine că ultimele trei înfrângeri înregistrate de olteni pe propriul teren arată că jocul echipei mai are multe lacune. Victor Piţurcă admite că Ştiinţa se poate bate la titlu, dar că există şi posibilitatea ca echipa să intre în lupta pentru evitarea retrogradării.

La Universitatea Craiova, lucrurile nu stau aşa cum şi-ar fi dorit Victor Piţurcă. Deşi fostul selecţioner spune că este mulţumit de jocul elevilor săi, rezultatele sunt cele care contează, iar acestea le sunt defavorabile oltenilor.

Cu doar nouă puncte luate acasă, Craiova este cea mai slabă echipă din Liga I, la acest capitol. „Jocul nostru n-a dezamăgit, chiar am «sufocat» adversarul, dar, din păcate, acest aspect nu s-a concretizat şi pe tabela de marcaj. Chiar dacă am adus multe puncte din deplasare, acasă am pierdut foarte multe meciuri, ceea ce denotă că nu suntem o echipă puternică. O echipă puternică îşi câştigă, în primul rând, meciurile de acasă", s-a confesat jurnaliştilor Victor Piţurcă.

„Satana" pune rezultatele oscilante ale elevilor săi pe seama mentalităţii jucătorilor, a educaţiei lor fotbalistice şi spune că se aştepta la mai mult de la unii dintre elevii săi. Iar cei care nu-l vor mulţumi în aceste ultime etape vor părăsi echipa în iarnă. „Putem să ne batem şi pentru campionat, la fel cum spun că ne-am putea bate şi pentru evitarea retrogradării. Depinde de ce se va întâmpla în aceste trei etape, precum şi în iarnă. Dar eu vreau altceva de la jocul Craiovei, vreau să dominăm adversarul, asta e filosofia mea", a mai spus Piţurcă, pentru care ghinionul nu este o scuză. Piţurcă n-a putut trece cu vederea decizia Comisiei de Disciplină, care l-a suspendat patru etape pentru jignirile aduse lui Marian Iancu la un post TV.

Tehnicianul crede că LPF ar trebui să se autosesiseze din timp pentru ca astfel de cazuri să nu ia amploare. „Sunt oameni, precum domnul de la Timişoara, care apar în fiecare zi la TV şi jignesc, analizează. Dacă aş fi ştiut că va fi judecat pentru ce a spus despre Craiova, nu aş mai fi intervenit. Comisiile trebuie să se autosesizeze. Cei care provoacă să fie suspendaţi, nu cei care răspund. Pentru că nimănui nu-i convine să fie jignit", a spus Piţurcă.

„Suspendarea mea nu e corectă"

Ex-selecţionerul atacă la coarda sensibilă şi spune că nu i se poate lua dreptul la muncă: „Suspendarea mea nu mi se pare corectă, nu-i normal să mi se ia dreptul la muncă. Pedeapsa trebuie să fie doar financiară. Sau poate că, fiind vorba de mine, s-a luat o decizie aşa, de ochii lumii", a mai menţionat managerul Craiovei, care nu mai vrea să intre în polemici cu „oameni care nu sunt de fotbal şi sunt angajaţi doar ca să vorbească", aluzie la Meme Stoica.

„Banii ceruţi pe Moraes nu corespund valorii lui"

Victor Piţurcă nu are de gând să-l aducă pe golgheterul Bistriţei, Junior Moraes, la Craiova, în ciuda zvonurilor din ultima vreme. Managerul oltenilor consideră că preţul cerut de Gloria, un milion de euro, nu corespunde cu valoarea jucătorului. „Când am venit la Craiova, l-am întrebat pe Jean Pădureanu de Moraes, dar doar informativ. În momentul ăsta, chiar nu mă interesează reţeta financiară a Bistriţei. Până la urmă, Moraes nu joacă la Steaua sau la Dinamo. Iar Craiova nu se apără, nu joacă pe contraatac, ci atacă tot timpul", a spus Piţurcă. „Moraes este un jucător interesant, dar banii ceruţi nu corespund cu valoarea lui. Un milion de euro e o sumă prea mare, este exclus s-o plătim! Cu 300.000-500.000 de euro putem aduce jucători valoroşi din alte campionate", a adăugat tehnicianul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite