Piţurcă: „Jucători ca Rădoi nu au ce căuta la naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă nu mai vrea să-l vadă pe Rădoi în treningul echipei naţionale
Piţurcă nu mai vrea să-l vadă pe Rădoi în treningul echipei naţionale

Managerul general al Universităţii Craiova l-a taxat pe fotbalistul lui Al-Hilal pentru decizia de a renunţa la „tricolori“ şi spune că n-ar trebui să mai „tragem“ de el. Victor Piţurcă a criticat ieri gestul lui Mirel Rădoi, susţinând că un fotbalist care declară public că nu mai vine la echipa naţională nu mai trebuie convocat.

Piţi se ţine de cuvânt. În fiecare miercuri vorbeşte cu jurnaliştii olteni. O surpriză dacă ţinem cont de relaţia glacială pe care o avea Piţi cu ziariştii pe vremea când era selecţionerul României. Printre subiectele abordate, retragerea lui Rădoi de la echipa antrenată de Răzvan Lucescu.

„Naţionala ar trebui să renunţe la astfel de jucători. Eu aşa aş face. Înseamnă că acel jucător nu are un caracter puternic, solid şi nu are ce căuta la naţională! Nu vorbesc de Rădoi neapărat, ci la modul general", a spus fostul selecţioner.

„Au fost şi pe vremea mea câţiva jucători care au vrut să renunţe după Campionatul European din  2008, dar s-au consultat cu mine şi le-am spus ce înseamnă naţionala pentru ei", a adăugat Piţurcă.

Lucescu junior nu a abandonat

Managerul Universităţii Craiova nu l-a iertat nici acum pe Rădoi pentru declaraţiile date anul trecut.

„După ce am părăsit eu naţionala, Mirel a spus că de-acum vine cu plăcere la lot. M-a deranjat, pentru că nu ştiam că e aşa. Se simţea obligat să vină? Dacă aş şti că un jucător nu vine cu plăcere la naţională, nu l-aş mai chema", a spus Piţurcă, sugerându-i lui Răzvan Lucescu să nu mai tot insiste pe lângă Rădoi.

După anunţul retragerii lui Rădoi, selecţionerul echipei naţionale a mai avut o  discuţie sâmbătă seară cu Mirel Rădoi. Jucătorul şi-a reiterat ideea de a nu mai veni printre tricolori. „I-am zis să nu-mi dea niciun răspuns acum, să se mai gândească. Eu încă mai sper
să-l conving să nu renunţe", a spus Lucescu. 

"Are dreptate Piţurcă în cazul Rădoi. Piţi este unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut România, nici în el nu avem încredere?"
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Piţurcă despre...

Florin Costea. „Din punctul meu de vedere, el nu va reveni fizic şi psihic la nivelul corespunzător decât la anul".

Noi investitori în Bănie. „S-ar putea să vină alături de noi şi alţi oameni. Au ţinut cu Steaua, dar acum ţin cu Craiova, pentru că sunt olteni". Cei vizaţi sunt fraţii Păunescu. 

Speranţe la titlu. „Nu emitem pretenţii la titlu, e diferenţă mare de puncte, dar exprimarea echipei şi rezultatele îmi dau dreptul să sper la un loc în cupele europene".

Arbitraje. „Nu a fost în regulă arbitrajul lui Deaconu la Braşov. Nu te superi şi faci legea aşa cum vrei tu. Nu poate nimeni să-şi bată joc de munca mea".

Istoricul relaţiei dintre Piţurcă şi Rădoi

2000: Jucătorul s-a transferat de la Extensiv la Steaua la insistenţele lui Piţurcă. S-a impus rapid în Ghencea şi, până la finalul anului, a jucat două meciuri la naţională.

2005: Cei doi au intrat în conflict înaintea unui meci cu Olanda. Rădoi era accidentat şi a plecat din cantonamentul naţionalei la tratament în Bologna. „Am anunţat selecţionerul", a spus Rădoi. „Mie nu mi-a zis nimic, poate sunt eu nebun şi nu mai ştiu ce am vorbit", a replicat Piţurcă.

2006: După ce Piţurcă i-a cerut să-şi prezinte public scuze pentru ce a făcut,  Mirel s-a conformat şi a fost reprimit în lotul echipei naţionale.

2009: Rădoi se declară încântat de numirea lui Răzvan Lucescu la cârma naţionalei. „Cu Piţurcă veneam din obligaţie la lot, acum o să vin din plăcere", a spus Mirel. A fost declaraţia care l-a înfuriat pe Piţi.

2010: După ce s-a certat cu patronul Stelei, Piţurcă a dezvăluit că are la mână o hârtie conform căreia Gigi Becali se angajase să-i dea un million de euro dacă îl va vinde pe Rădoi în străinătate. Jucătorul s-a transferat la Al-Hilal, dar fostul selecţioner nu a primit niciun ban.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite