Piţi a plecat şi a luat şi suporterii cu el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 2.000 de oameni au ales să vadă meciul din Cupa României, de miercuri, cu Sportul, pe viu
Doar 2.000 de oameni au ales să vadă meciul din Cupa României, de miercuri, cu Sportul, pe viu

După ce Piţurcă a ajuns la Craiova, în Ghencea, numărul spectatorilor e într-o scădere dramatică. În schimb, în Bănie media fanilor creşte de la o săptămână la alta. Doar 2.000 de oameni au ales să vadă meciul din Cupa României, de miercuri, cu Sportul, pe viu, înregistrând cea mai slabă audienţă din acest sezon a Stelei.

Alarmă în Ghencea! Cea mai populară echipă din ţară, potrivit numeroaselor sondaje, e încurajată la meciurile de pe teren propriu din ce în ce mai puţin de suporteri. Practic, odată cu plecarea lui Victor Piţurcă, media de spectatori a Stelei e în cădere liberă. La începutul sezonului, 25.000 de oameni îl aplaudau pe fostul selecţioner la primul meci de pe teren propriu, cel cu Universitatea Craiova. La două luni distanţă, doar 2.000 de fani i-au scandat numele simbolului Marius Lăcătuş, devenit, între timp, noul antrenor al Stelei. Ce s-a întâmplat?

Cu Ilie a început căderea

În vară, suporterii roş-albaştrilor au primit garanţia că Piţi îi va limita implicarea lui Gigi Becali la echipă, patron contestat vehement de susţinătorii Stelei. În aceste condiţii, fanii au revenit alături de favoriţi. Plecarea lui Piţurcă a scindat simpatizanţii bucureştenilor în două tabere: unii au ales să rămână alături de Ilie Dumitrescu, ceilalţi să se întoarcă la contestarea finanţatorului, mai ales că acesta şi-a recăpătat, rapid, vechile obiceiuri. După ce şi Ilie a cedat, în urma rezultatelor nefavorabile, până şi cei mai fanatici susţinători au renunţat la încurajarea favoriţilor.

Lăcătuş, simbolul părăsit de fani

Dacă la primul meci de la revenirea lui Lăcătuş, cel cu Napoli, în Liga Europa, au venit 10.000 de spectatori, la următoarele întâlniri, cu Sportul, de două ori, şi cu Pandurii, arena din Ghencea a rămas aproape goală! „Îmi pare rău că s-a revenit la această situaţie foarte gravă în care oamenii nu mai vin la stadion. Pe vremuri, nu se întâmpla niciodată să fie doar atâţia spectatori la un meci", a punctat şi fostul antrenor Emeric Ienei.

„Piţimania" s-a mutat la Craiova

Dacă situaţia din Ghencea devine dramatică, la Universitatea Craiova, întreg oraşul pare să fi renăscut odată cu venirea lui Piţi. Practic, de când fostul selecţioner a fost instalat la cârma Ştiinţei, o singură dată s-a întâmplat ca pe „Ion Oblemenco" să asiste mai puţin de 15.000 de spectatori, iar la ultima partidă din campionat, cu FC Vaslui, 25.000 de oameni au aplaudat echipa, deşi oltenii au cedat cu 0-1.

"Mulţi stelişti au trecut de partea Universităţii după ce am venit eu aici, atât oameni de afaceri, cât şi simpli suporteri."
Victor Piţurcă manager Universitatea Craiova

Facebook şi bilete gratuite

Oficialii din Ghencea fac eforturi considerabile pentru a readuce lumea la stadion. Steliştii şi-au deschis cont oficial pe reţeaua de socializare Facebook, prin care îşi invită fanii să vină să-şi încurajeze echipa. Mai mult de-atât, fiecare al 100-lea spectator de la meciul de Cupă cu Sportul a primit un tichet gratuit la tribuna a II-a pentru partida din Liga Europa cu FC Utrecht.

s
s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite