Iuliu Mureşan: „O ruşine pentru noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar patru puncte din trei meciuri, antrenorul Andrea Madorlini nu se simte foarte confortabil pe banca CFR-ului.

Înfrângerea de la Timişoara nu le-a picat deloc bine conducătorilor echipei din Gruia. Dacă antrenorul Mandorlini a spus că s-ar fi mulţumit şi cu un egal, preşedintele Mureşan a considerat drept ruşinoasă replica ardelenilor.  „Întotdeauna la Timişoara am avut probleme. Deşi venisem să câştigăm, ne-ar fi convenit şi un scor egal, având în vedere că mai tot timpul am pierdut aici", a spus, după meci, Mandorlini.

Extrem de nervos, Iuliu Mureşan nu-şi explică de ce timişorenii au fost mai „proaspeţi“ decât fotbaliştii CFR-ului. „E o ruşine pentru noi modul în care ne-am prezentat. Timişoara a avut meci joi în Liga Europa şi, cu toate acestea, ei au fost mai proaspeţi decât noi. Nu e posibil aşa ceva", a tunat preşedintele Iuliu Mureşan.

Petrovici: "Poli trebuie să joace aşa la fiecare meci"

Vladimir Petrovici a venit foarte bine dispus la conferinţa de presă de după derby-ul etapei. Tehnicianul a răspuns la telefonul mobil de fiecare dată când a sunat, vorbind în timpul conferinţei, pe scurt, cu soţia sa şi apoi cu antrenorul baschetbaliştilor de la BCM Elba Timişoara, Dragan Petricevici.
Citeşte aici cum s-a desfăşurat partida

"S-a confirmat ce am spus înainte de meci, că pentru jucători nu trebuie să existe o motivaţie separată, înafară de victorie. Numele adversarului i-a motivat foarte mult, a fost un meci foarte bun, s-au dăruit foarte mult. E obligaţia noastră să jucăm aşa, pentru asta vine publicul la stadion. Nu există lucru mai frumos pentru un jucător decât să evolueze în faţa unor astfel de suporteri, mereu le voi cere să joace aşa", a spus Petrovici.

Tehnicianul este de părere că factorul psihic a fost decisiv. "Jucătorii s-au mai detensionat după aventurile din meciul cu MyPa. Am văzut deja la antrenament că există foarte multe lucruri bune, însă din păcate pe teren nu s-au văzut tot timpul. Fotbaliştii trebuie lăsaţi să joace, fără tensiune. La pauză le-am spus să joace fotbal, fără să se gândească la rezultat. Jucătorii au simţit astăzi că pot juca liber, de acum publicul va fi al 12-lea jucător, nu va mai exista presiune din această direcţie", a declarat antrenorul sârb.

Acesta a admis că mai are de lucru la faza de apărare a echipei sale, însă este mulţumit de capacitatea de efort şi de moralul puternic al elevilor săi. "Este foarte dificil când tu joci foarte bine, iar adversarul marchează. E neplăcut, dar jucătorii au ştiut să treacă peste asta. În ultimul meci am fost conduşi cu 3-0, însă în faţa unor formaţii mai bune e mai bine să egalezi repede", a mai spus Vladimir Petrovici.


Citeşte aici cronica partidei

Mandorlini: "Mureşan a avut dreptate"

Italianul de pe banca tehnică a CFR-ului s-ar fi mulţumit şi cu un egal. "Nu am făcut un joc prea bun, se pare că preşedintele a avut dreptate când a spus că a văzut echipa puţin obosită în această săptămână. Cred că am început ceva mai bine, iar o echipă ca a noastră nu ar fi trebuit să fie egalată aşa uşor. Dacă am fi reuşit să ţinem puţin de scor la 1-2, poate am fi revenit, însă s-a făcut repede 1-3 şi atunci s-a terminat. Echipa noastră e capabilă de lucruri mult mai bune. Ştiam că se câştigă greu aici, m-ar fi mulţumit un punct. Am venit să câştigăm, normal, dar acum m-aş fi mulţumit cu un punct", a spus Andrea Mandorlini.

Antrenorul clujenilor a ţinut să felicite echipa adversă pentru evoluţie. "E o echipă la fel de puternică, îi felicit, au jucat mai bine decât noi în aceaastă seară. N-am ştiut să profităm de avantajul avut, rezultatul rămâne şi felicit echipa adversă. Timişoara intră între cele patru - cinci echipe care pot aspira la titlu. Consider că Timişoara are toate calităţile necesare pentru a face parte din acest grup", a mai spus tehnicianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite