Petrolul, cu porţile închise până la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tătăruşanu a fost victima derbedeilor care au aruncat cu petarde
Tătăruşanu a fost victima derbedeilor care au aruncat cu petarde

 Aceasta va fi, cel mai probabil, pedeapsa care li se pregăteşte prahovenilor în şedinţa Comisiei de Disciplină, care va avea loc mâine.

Clubul Petrolul va plăti scump pentru prostia unui golan. Episodul de duminică pune în pericol chiar rămânerea ploieştenilor în Liga I! Comisia de Disciplină nu va retrograda echipa, însă le va da „lupilor" pedeapsa maximă. Aceasta va anula un avantaj important al prahovenilor, cel al susţinerii fanilor adevăraţi.

Conform articolului 82 din Regulamentul disciplinar, „clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat cu penalitate sportivă sau cu interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion ori măsura programării jocurilor fără spectatori de la 1 la 10 jocuri. Comportamentul neregulamentar cuprinde violenţe asupra persoanelor, pătrunderea în teren şi aprinderea ori aruncarea cu obiecte spre alţi spectatori sau spre / în terenul de joc".

0-3 cu steaua la masa verde

După ce au pierdut confruntarea cu Steaua la masa verde, ploieştenii mai au de disputat zece partide pe teren propriu. Cum prahovenii vor primi pedeapsa maximă, fiind recidivişti, există două situaţii. Prima: ei vor fi trimişi în exil, de exemplu, la Buzău, unde îşi vor disputa meciurile cu spectatori. A doua: Florentin Dumitru şi compania vor juca pe „Ilie Oană", însă cu porţile închise.

Surse din cadrul LPF ne-au dezvăluit că, probabil, Comisia de Disciplină va vota pentru al doilea scenariu. Motivul? Disputarea meciurilor cu porţile închise e considerată o pedeapsă mai aspră, întrucât implică şi pierderi financiare pentru clubul vinovat. În plus, dacă Petrolul va fi trimis în exil, există riscul ca huliganii din galerie să provoace incidente pe o altă arenă.

Petrolul este recidivistă

- Etapa 1: Petrolul - Oţelul. Huliganii au aruncat cu petarde pe teren. Clubul a fost amendat cu 30.000 de lei.

- Etapa a 3-a: Petrolul - Rapid. Derbedeii din galeria „lupilor" s-au bătut cu huliganii de la Rapid. Iniţial, terenul Petrolului a fost suspendat pentru un meci, iar clubul a fost amendat cu 40.000 de lei. Ulterior, Comisia de Recurs a anulat ambele pedepse.

- Cupa României: Astra - Petrolul. Golanii au devastat autocarul Astrei, iar un fan a bătut un vânzător de bilete.

Răchită a vrut să-şi dea demisia

Întreaga echipă ploieşteană era şi ieri în stare de şoc. Sârbul Komazek, cel care se afla cel mai aproape de Galamaz în momentul intrării agresorului pe teren, n-a fost capabil să aibă vreo reacţie pentru a explica de ce n-a sărit în ajutorul stelistului. Singurul care a vorbit, din tăbara Petrolului, a fost managerul general al clubului, Vivi Răchită (foto). În noaptea de după meci, acesta şi-a dat demisia, fiind întors din drum de autorităţile locale. „Nu l-am văzut în viaţa mea pe acest huligan. Dacă aş fi auzit de vreo iniţiativă a galeriei de a provoca incidente la acest meci, aş fi anunţat Poliţia şi Jandarmeria imediat", a declarat Răchită.

Cu cine mai joacă Petrolul acasă

Etapa    Adversar
14    Tg. Mureş
16    Pandurii
19    Vaslui
21    „U“ Cluj
22    Chiajna
24    Braşov
26    CFR
28    Mioveni
30    Astra
32    Gaz Metan

Gaură în buget pentru „găzari"

Stadionul „Ilie Oană“ va rămâne gol până în sezonul viitor

Indiferent de pedeapsa pe care o vor primi ploieştenii, un lucru e clar: din cauza suspendării terenului propriu, clubul va înregistra pierderi financiare importante. În acest sezon, prahovenii nu vor mai avea încasări din vânzarea biletelor. Practic, se poate spune că, din cauza unui golan, eforturile depuse pentru construcţia noului Stadion „Ilie Oană" au fost în zadar. Arena a găzduit prima partidă oficială la data de 25 septembrie, când Petrolul a întâlnit Dinamo, şi nu va mai avea niciun meci cu spectatori până la finalul campionatului.

Au vândut fiecare lojă cu 10.000 de euro

O altă problemă care va apărea odată cu suspendarea Stadionului „Ilie Oană" este cea legată de suporterii care şi-au cumpărat abonamente. Aceştia au plătit preţul fixat de club pentru a asista la cele 17 partide de pe teren propriu ale Petrolului în primul sezon după revenirea „lupilor" în Liga I. Din păcate pentru fani, ei n-au apucat să-şi vadă favoriţii decât în două jocuri şi jumătate pe „Ilie Oană": cu Dinamo, cu Voinţa Sibiu şi 44 de minute contra Stelei.

 În celelalte patru întâlniri considerate a fi pe teren propriu, Petrolul a evoluat în exil, la Buzău, întrucât Stadionul „Ilie Oană" nu era gata. Ingrată e şi situaţia celor care au cumpărat abonamente la loje pe noua arenă, plătind câte 10.000 de euro! Banii s-au dus pe apa sâmbetei, având în vedere că terenul Petrolului va fi suspendat.

30 de mii de euro  este suma pe care ar fi încasat-o Petrolul la fiecare meci cu casă închisă disputat pe „Ilie Oană".

Stadionul „Ilie Oană“ va rămâne gol până în sezonul viitor
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite