UPDATE. Petrolul - 6 etape fără spectatori, Martinovici şi Stanca - NICIO ETAPĂ DE SUSPENDARE!. (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a analizat astăzi, începând cu ora 17.00, evenimentele întâmplate la meciul de duminică seară, dintre Petrolul şi Steaua.

UPDATE: ora 21.10 "Nu ştiu ce s-a făcut atâta tam-tam, Martinovici şi-a apărat colegii. Nicăieri în lume nu poate fi sancţionată moralitatea. De suspendarea aplicată Petrolului nu mă interesează, dintr-un anumit punct de vedere chiar mi se pare mult. Oricum, nu e vina lor pentru că a intrat un suporter pe teren, e vina forţelor de ordine", a spus Becali la GSPTV.

UPDATE: ora 21.00 "Nu aş putea fi mulţumit cu amendă şi suspendarea de şase etape. Astăzi am reziliat contractul cu firma de pază. Vom ajunge în instanţă cu ei pentru că mi se pare normal să fim despăgubiţi că am avut un contract cu ei. Noi nu mai putem primi bani din bilete, publicitate.... ", a spus Vivi Răchită, antrenorul Petrolului.

UPDATE: ora 20.48 Jucătorii echipei Steaua Novak Martinovici şi Răzvan Stanca nu au fost suspendaţi în urma incidentelor de la meciul cu Petrolul Ploieşti, clubul ploieştean urmând să joace şase meciuri fără spectatori şi pierderea partidei cu steliştii prin forfait, scor 0-3. De asemenea, membrii Comisiei de Disciplină a LPF au decis ca gruparea Petrolul Ploieşti să primească o penalitate financiară de 60.000 de lei.

Fundaşul Petrolului Enes Sipovici, audiat de membrii Comisiei de Disciplină, după ce înregistrările video ale incidentelor de la meciul Petrolul-Steaua l-au suprins îndepărtând un obiect de pe teren, ce se bănuieşte a fi aparţinut fanului care l-a lovit pe Galamaz, nu a fost suspendat, "deoarece nu întruneşte elementele unei abateri", conform vicepreşedintelui Comisiei de Disciplină, Florin Gâtejan.

"A fost un caz unic ca proporţie şi mărime şi consider că am luat decizia cea mai bună, urmează ca din punct de vedere penal să-şi facă datoria şi instanţa judecătorească, cu o sancţiune aspră şi pe viitor să dea dovadă de mai multă exigenţă pentru că este vorba de o faptă gravă petrecută pe terenul de fotbal", a declarat Gâtejan.

UPDATE: Ora 20.30 Valeriu Argăseală a ieşit din sediul LPF destul de încrezător. „Nu ştim ce decizie se va lua, dar sper să fie una favorabilă Stelei. Dacă Martinovici şi Stanca vor fi sancţionaţi atunci se va crea un precedent periculos. La urma urmei, cei doi n-au făcut decât să se apere. Ne bazăm pe articolului 57-4, care spune că un jucător care sare în apărarea unui coleg poate fi iertat de Comisie, chiar dacă a fost sancţionat cu cartonaş roşu de arbitru. Centralul chiar a trecut asta în raport, că Martinovici şi Stanca au sărit să-l apere pe Galamaz. Cel mai corect, aşadar, ar fi ca ambii fotbalişti să nu primească nicio etapă de suspendare“, a spus oficialul stelist.

UPDATE: Ora 17.21. Dică a părăsit sediul LPF. Mijlocaşul Mioveniului n-avea nicio stare de spirit, deoarece nu ştia câte etape de suspendare a primit. Ex-stelistul a acceptat însă să vorbească pe marginea cazului de la Ploieşti. „Sper ca Martinovici şi Stanca să nu ia nicio etapă de suspendare, pentru că n-au făcut altceva decât să-şi apere coechipierii. Oricine ar fi procedat la fel în locull lor. Sunt de acord cu Neaga, care a spus că dacă un astfel de eveniment se întâmpla în timpul generaţiei noastre, acel huligan nu mai ieşea de pe teren. Toţi am fi sărit asupra lui“, a conchis Dică.

Mijlocaşul a mai spus că s-a întâlnit şi cu Sipovici pe culoarele sediului Ligii: „Era liniştit şi optimist. Zicea că nu va fi suspendat pentru că el n-a făcut decât să ducă o brichetă la margine, nu altceva“

UPDATE: Ora 16.56. Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei a ajuns şi el la sediul LPF, acolo unde se va analiza cazul de la Ploieşti. Fotbaliştii Stelei Novak Martinovici şi Răzvan Stanca au fost învoiţi pentru că roş-albaştrii au programat la această oră un antrenament. Argăseală îi va reprezenta, astfel, pe cei doi jucători.

image

Comisia de Disciplină din cadrul LPF este formată din patru persoane: Ion Sburlea, Mircea Medieşeanu şi Constantin Coblişan (membri), plus vicepreşedintele Florin Gătejan.

UPDATE: Ora 16.47. La sediul Ligii a fost „convocat“ şi jucătorul Petrolului, Enes Sipovici, cel care a dus la marginea terenului boxul metalic cu care huliganul Enache l-a lovit în obraz pe Galamaz. Jucătorul bosniac a venit însoţit de preşedintele „găzarilor“.

image

UPDATE: Ora 16.37. Vicepreşedintele Comisiei de Disciplină, Florin Gâtejan, a ajuns şi el la sediul LPF. Bine-dispus, el le-a transmis scurt reprezentanţilor mass-media: „Nu va fi o şedinţă lungă. Va dura exact cât au durat şi evenimentele de la Ploieşti“. Câteva minute mai târziu a apărut şi Valentin Alexandru.

image

UPDATE: Ora 14.35. La sediul LPF a ajuns Nicolae Dică, eliminat pentru un cot apliocat în figura unui adversar în timpul meciului Concordia-Mioveni, scor 3-1.

Cel mai mult vor avea de suferit ploieştenii, care, cel mai probabil, vor pierde la masa verde duelul cu roş-albaştrii, dar vor primi şi o suspendare exemplară a stadionului.

Zece etape pentru Petrolul?

Conform articolului 82 din Regulamentul disciplinar, Petrolul riscă de la 1 la 10 meciuri fără spectatori pe noua arenă „Ilie Oană" şi este foarte probabil ca membrii comisiei să-şi dorească să ofere un exemplu huliganilor, acordând sentinţa maximă. Oficialii roş-albaştrilor s-au arătat revoltaţi că jucătorii lor, ­Novak Martinovici ­(foto) şi Răzvan Stanca, au fost eliminaţi şi ar putea fi suspendaţi după ce au reacţionat şi l-au lovit pe agresorul lui George Galamaz cu picioarele.

În frunte cu Gigi Becali, steliştii au cerut anularea cartonaşelor primite de fotbalişti, bazându-se pe o reglementare a articolului 57 din regulament care prevede că „orice persoană care a încercat să prevină incidentele, să-i apere pe alţii sau să-i despartă pe cei implicaţi în încăierare nu va fi sancţionată".

„Aş spune că în cazul jucătorilor stelişti trebuie respectat regulamentul, care este maleabil cu un jucător care ia apărarea altuia. Regulamentul este foarte explicit în toate cazurile. Eu nu pot influenţa pe nimeni", a explicat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Citește și:

Cum poate fi oprită violenţa pe stadioane în România?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite