Petrescu s-a înţeles cu ruşii din noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu
Dan Petrescu

Antrenorul a început să ameninţe că va pleca din ţară după ce a ajuns la un acord cu cei de la Kuban. „Bursucul“ a avut un drum cu peripeţii până la Krasnodar, unde a fost prezentat oficial. El are un contract de trei ani, cu obiectiv de a promova în prima ligă.

„Adevărul" a aflat un amănunt incredibil legat de „transferul anului": Dan Petrescu la Kuban Krasnodar.

„Bursucul" şi-a oficializat despărţirea de campioana României abia luni, însă ştia că va părăsi Unirea încă de la începutul lunii noiembrie! Aşa se explică atitudinea tehnicianului, care, în ultima perioadă, a lăsat senzaţia că nu-i mai convine nimic şi a ameninţat, în mod repetat, cu plecarea.

Informaţia obţinută de „Adevărul" este confirmată şi de o declaraţie a lui Andrei Mureşan, fotbalistul care a fost împrumutat la Kuban pentru trei luni.

„De când eram eu la Krasnodar, ruşii încercau să-l convingă pe Dan Petrescu. Chiar au insistat pentru aducerea lui înainte de terminarea sezonului, sperând că îi va salva de la retrogradare", ne-a spus actualul jucător al Gloriei Bistriţa.

Petrescu a părăsit Bucureştiul, luni, cu destinaţia Chişinău. A stat acolo până ieri, la hotelul Nobil, un stabiliment de cinci stele. În capitala Republicii Moldova, tehnicianul a fost întâmpinat de impresarul Nicolae Pîrnău.

Potrivit ziaristului Alexandru Grecu de la televiziunea „Publika TV" din Chişinău, ruşii de la Krasnodar au trimis un avion particular care trebuia să-l ducă pe antrenorul român la Kiev.

Planurile lor au fost însă date peste cap din cauza condiţiilor meteorologice, avionul neputând decola întrucât ningea abundent în capitala Ucrainei. Până la urmă, „Bursucul" a ajuns la Krasnodar aseară, în jurul orei 19.00.

Va fi ajutat de fostul secund al lui Rednic

Presa din Moldova susţine că Dan Petrescu ar fi semnat contractul cu noua sa echipă acum zece zile, la Moscova! Apropiaţii tehnicianului ne-au spus însă că actele au fost parafate abia ieri, prin fax. Un lucru este cert: de acum, la Kuban Krasnodar, „Bursucul" va avea ultimul cuvânt în toate problemele legate de echipă.

Aproape sigur, el va fi ajutat de un secund moldovean, Emil Caras. Acesta a lucrat cu Mircea Rednic în sezonul trecut, la o altă formaţie din liga secundă din Rusia, Alania Vladikavkaz.

Cifrele contractului lui Petrescu cu ruşii

Primă instalare    1.000.000
Salariul anual    500.000
Primă promovare    500.000
Locurile 1-4 în Liga I    300.000
Buget de achiziţii    1.500.000
*sumele sunt exprimate în euro

Scrisoare lacrimogenă pentru Răzvan

Mihai Stoica a trimis ieri o scrisoare adresată preşedintelui FRF, Mircea Sandu. Astfel, Meme a solicitat detaşarea selecţionerului la Unirea de la 1 ianuarie până la 31 mai 2010.

În epistolă se invocă importanţa meciurilor cu FC Liverpool, dar şi precedentul cu detaşarea lui Emil Săndoi, selecţionerul echipei de tineret, la FC Vaslui.

Într-o încercare disperată de a-i sensibiliza pe cei de la federaţie, în scrisoare se face referire la faptul că fotbaliştii Unirii au evoluat în Ligă cu drapelul României pe tricouri!

Plecarea lui Lucescu jr la Unirea este însă imposibilă. Până şi selecţionerul a admis acest lucru: „Mi-ar fi plăcut să merg la Urziceni, dar federaţia nu a fost de acord. E clar că reacţiile conducătorilor din Liga I au influenţat decizia FRF".

Ricardo: „Mă vor cei de la Livorno"

După ce s-au despărţit de Petrescu (Kuban) şi de Dănălache (Al-Ettifaq), cei de la Unirea pot rămâne şi fără Ricardo Gomes. Mijlocaşul e în vizorul echipei Livorno din Serie A.

„Italienii s-au interesat de mine, dar de câteva zile nu au mai dat niciun semn de viaţă", a spus fotbalistul care se află în ţara sa natală. Acum ceva timp, Livorno s-a interesat şi de atacantul Marius Bilaşco, dar transferul a căzut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite