Petre: „Am palpitaţii de câte ori trec pe lângă Dinamo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul celor de la Victoria Brăneşti va juca ultimul său meci în „Ştefan cel Mare“, acolo unde a evoluat 18 ani. Din vară, el se va întoarce la clubul dinamovist ca scouter. Florentin Petre a câştigat opt trofee în alb - roşu şi la vară, când se retrage de pe gazon, va îmbrăca ţinuta oficială şi va merge la birou. Tot la clubul din Calea Floreasca.

Azi e un moment important pentru Petre, sau „Piticul" cum îl alinta galeria „câinilor". Se va reîntâlni cu foştii colegi, dar şi cu suporteri al căror idol a fost ani în şir. Acum joacă la Victoria Brăneşti, ca o coincidenţă, tot în alb şi roşu, şi va disputa ultimul său joc pe arena Dinamo. De data aceasta ca adversar.

„Chiar acum trec pe lângă Dinamo şi m-au apucat palpitaţiile. Am emoţii, mă gândesc numai la meciul de mâine", ne-a spus Petre ieri. „O să fie frumos, sunt sigur. O să mă întâlnesc cu suporterii...am trăit atâtea momente frumoase", explică el. Apoi, comentează meciul: „Nu ştiu dacă o să fiu titular, dar o să joc. Avem mare nevoie de trei puncte în aceste două etape care mai sunt până la final, pentru a ne îndeplini baremul", continuă mijlocaşul.

„Ce o să fac dacă dau gol? Din respect pentru Dinamo, pentru tot ce am trăit acolo, nu pot să mă bucur, dar eu îmi fac datoria pentru Victoria, pentru oamenii de aici. Ţi-am zis, avem mare nevoie de puncte chiar dacă o să mergem în liga a doua", a spus acesta. De altfel, dinamoviştii se gândesc să-i organizeze un moment special lui Florentin Petre. Galeria îi va scanda numele şi îi va dedica câteva mesaje, iar pe tabelă vor fi proiecţii din timpul meciurilor jucate de mijlocaş în tricoul alb-roşu.

Va căuta jucători

La finalul sezonului, după o discuţie cu acţionarii, Petre va reveni în „Ştefan cel Mare" pentru o funcţie administrativă, cel mai probabil ca scouter. Mijlocaşul va căuta tinere talente în zona Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Însă principala activitate va fi cea de pilot de raliuri, fiind deja campion şi-n acest sport, iar atunci când nu va avea etapă, va urmări jucători pentru Dinamo.

6 goluri a marcat pentru echipa naţională în cele 52 de meciuri jucate. A participat la EURO 2000 şi 2008.
8 trofee a câştigat la Dinamo: 3 titluri, 4 cupe şi o Supercupă.
18 ani a jucat la Dinamo, junioratul şi 11 sezoane.
43 de goluri a marcat pentru Dinamo în 259 de meciuri.

Petre a primit din partea preşedintelui României, Traian Băsescu, medalia „Meritul Sportiv" clasa a treia, pentru calificarea la EURO 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite